«Η Σύναξη του Ξεσηκωμού» ξεσήκωσε όλους τους Αιγιώτες χθες το απόγευμα που με βαθιά πίστη στα ιδανικά της πατρίδας κατέκλεισαν την οδό Μητροπόλεως την Πλατεία και όλα τα σημεία από όπου πέρασε η Πομπή.

Ο καιρός συμμάχησε  με τους φουστανελάδες που ήρθαν από όλη την Ελλάδα και ενώ έβρεχε ασταμάτητα από το πρωί την ώρα των εκδηλώσεων σταμάτησε, τιμώντας και αυτός με την σειρά του όλους αυτούς που ήρθαν να τιμήσουν την Βοστίτσα.

armata-vostitsaΈνας φόρος τιμής και μνήμης  στους ήρωες του ξεσηκωμού. Η παράδοση των αρμάτων  έγινε  τελετουργικά μπροστά στην είσοδο του Παναγιωτοπουλέικου  στις 7 το βράδυ και αμέσως μετά  ξεκίνησε η νυχτερινή πομπή με τη συμμετοχή των συλλόγων αρματωμένων που θα ήρθαν  για πρώτη φορά με μέριμνα και φιλοξενία τους από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ ΒΟΣΤΙΤΣΑ 1821 , αλλά και των χορευτικών συλλόγων του Αιγίου η οποία γίνεται σε ιστορικές πόλεις και έχει συγκινητικό και πανηγυρικό χαρακτήρα.

armata-vostitsa

 

[the_ad id=”46371″]

Η πομπή  από  την Μητροπόλεως στο ύψος του Παναγιωτοπουλέικου κατέβηκε δεξιά στον ιστορικό πεζόδρομο της Α .Λόντου, το Δημαρχείο και την Ανάπλαση για τιμές, όπου ήταν το σπίτι του Α. Λόντου και ένα σημείο της συνέλευσης, έπειτα στην Τρίγωνη, με κατάληξη από την Κλ. Οικονόμου στην πλατεία Αγ .Λαύρας με χορούς και κλέφτικα τραγούδια από τα χορευτικά της πόλης μας.

armata-vostitsa

Αξίζει να σημειωθεί πως στην σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος από την Πλατεία Αγίας Λαύρας  μεταξύ άλλων είπε, πως η πόλη μας απόκτησε από  απόψε  ιστορική ταυτότητα. Η ταυτότητα αυτή είναι η παρακαταθήκη μας για τις επόμενες γενιές. Ενώ έδωσε και το μήνυμα του πως  αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως έθνος πρέπει τις στιγμές αυτές να τις φέρουμε πολλές φορές στο νου μας.

Τέλος ευχαρίστησε όλους αυτούς που βοήθησαν  να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία και όλα τα εμπόδια για να γιορτάζουμε σήμερα αυτή την ιστορική στιγμή.