Επιστολή έστειλε ο Ιατρικός σύλλογος Αιγίου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου για την κατάσταση τον σκουπιδιών στην Αιγιάλεια τονίζοντας πως η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και με την έκθεση υγειονομικής επιθεώρησης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας  στις : 06 / 06 / 2019 αποδεικνύει το μέγεθος και την επικινδυνότητα του προβλήματος που οι όγκοι σκουπιδιών αποδεδειγμένα αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Αναλυτικά η επιστολή: 

Η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Μ διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Αιγιάλεια παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιούργησαν όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές με την αδιαφορία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και την αστοχία της κεντρικής εξουσίας ( Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Υπουργείο Εσωτερικών).

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και πλέον αναμένουμε είτε στην Αιγιάλεια είτε σε κάποιο άλλο μέρος της επικράτειας που αντιμετωπίζει ανάλογο πρόβλημα ( και δεν είναι λίγα αυτά τα μέρη ), να ξεσπάσει σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας με ανυπολόγιστες προς το παρόν συνέπειες.

Επανειλημμένες αναφορές, καταγγελίες, προτάσεις, από φορείς και συλλόγους προς τον Δήμο, την Εισαγγελία, τις Διευθύνσεις Υγείας, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

[the_ad id=”46371″]

 

Η σημερινή κατάσταση χειρότερη από πέρυσι και από άλλες χρονιές είναι απογοητευτική, γιατί οποιαδήποτε δέσμευση δημοτικής αρχής και αν κατατεθεί, δεν γίνεται πλέον πιστευτή από την κοινωνία της Αιγιάλειας με όσα έχει βιώσει τα προηγούμενα χρόνια.

Η έκθεση υγειονομικής επιθεώρησης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στις : 06 / 06 / 2019 αποδεικνύει το μέγεθος και την επικινδυνότητα του προβλήματος.

Οι συσσωρευμένοι όγκοι σκουπιδιών αποδεδειγμένα αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Ζητάμε την παρέμβαση σας άμεσα γιατί η δημόσια υγεία απειλείται.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ. Αιγίου

 

[the_ad id=”46704″]