Με ηθικό χρέος αλλά και με εθνική υπερηφάνεια για το σθένος, την αποφασιστικότητα και τον ηρωισμό των προγόνων μας που άναψαν την πρώτη «σπίθα» για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό, η επικεφαλής Βασιλική Ψυχράμη και τα μέλη της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της τοπικής εθνικής εορτής, για την «Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας».

Παρέστησαν στη Θεία Λειτουργία, στην κατάθεση στεφάνων ενώ παρακολούθησαν τα δρώμενα στο προαύλιο του ιστορικού κτιρίου του Λαογραφικού Μουσείου Αιγίου, καθώς και την εντυπωσιακή παρέλαση με τη μαθητιώσα νεολαία της πόλης, τους χορευτικούς ομίλους αλλά και τους Συλλόγους Ιστορικής Αναβίωσης από όλη τη χώρα που βρέθηκαν στο Αίγιο, προσκεκλημένοι του Συλλόγου «Βοστίτσα».

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη συμβολή του εν λόγω Συλλόγου στον εορτασμό και να συγχαρούμε θερμώς το Δ.Σ. και τα μέλη του για την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας με τρόπο, τόσο παραστατικό. Συγχαίρουμε ακόμη όλους όσους εργάστηκαν για το άρτιο αποτέλεσμα των εκδηλώσεων και κυρίως τους δημοτικούς υπαλλήλους Δ. Αιγιαλείας που υπερέβαλαν εαυτόν και τις δύο ημέρες, ώστε να στεφθούν με επιτυχία οι εκδηλώσεις.

Κρίνουμε πως οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την δική μας ιστορία και να κρατήσουμε ζωντανό το φρόνημα και το ενδιαφέρον των παιδιών μας στη σημασία της επετείου της  Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας. Διότι, «λαός που γνωρίζει την Ιστορία του πορεύεται με μεγαλύτερη σιγουριά στο παρόν και στο μέλλον». Γνωρίζοντας την Ιστορία μας γνωρίζουμε από πού ξεκινήσαμε, ποια υπήρξε η πορεία μας μέσα στο χρόνο, έτσι ώστε να μπορούμε να θέτουμε και τους στόχους μας για την Αιγιάλεια του μέλλοντος.