Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεργάζεται και φέτος με την Αθλητική Εταιρεία Πατρών ΟΛΥΜΠΙΑΣ, για τη διοργάνωση της αθλητικής εκδήλωσης PATRAS RACE WALKING FESTIVAL που υλοποιείται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 και ώρα 09:00 στην Πάτρα.
Αναμένεται να αγωνιστούν τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού βάδην, αφού θα διεξαχθεί ταυτόχρονα με το πανελλήνιο πρωτάθλημα 20.000μ βάδην των Ανδρών Γυναικών, αλλά και των κάτω των 23 ετών, Νέων Ανδρών και Νέων Γυναικών. Επίσης, αναμένεται η σπουδαία ομάδα των γυναικών που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην ομαδική βαθμολογία, στα 20.000μ του παγκοσμίου πρωταθλήματος Βάδην που διεξήχθη τον Μάρτιο στην πόλη Μουσκάτ του Ομάν. Πρωταγωνίστρια σε αυτή την πρωτόγνωρη παγκόσμια ομαδική διάκριση του στίβου, ήταν αναμφίβολα η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία είχε καταλάβει την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο πέρσι.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν επί της Αγίου Ανδρέου, σε μια γρήγορη διαδρομή με σημείο εκκινήσεων και τερματισμού την πλατεία Τριών Συμμάχων. Οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στο σύλλογο ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος τονίζειότι είναι σημαντικό να διεξάγονται στην περιοχή μας τέτοιες διοργανώσεις που δίνουν αγωνιστικές ευκαιρίες σε πλήθος αθλητών και αθλητριών, εδραιώνουν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως αξιόπιστο φορέα οργάνωσης και συνδιοργάνωσης αθλητικών δραστηριοτήτων και την Πάτρα ως πόλη κατάλληλη και επαρκή να φιλοξενήσει και να στηρίξει διοργανώσεις κύρους και υψηλού ανταγωνισμού, ενώ παράλληλα φέρνουν σε επαφή τους πολίτες με τον μαζικό αθλητισμό, με αποτέλεσμα τη δημιουργία κινήτρων ενασχόλησης με υγιείς δράσεις, την ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή μας.