Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

0
125

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες των μαθητών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022. Τα πρώτα συμπεράσματα:

Στο 1ο πεδίο το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών και ιδιαίτερα το αδίδακτο κείμενο του Θουκυδίδη, οδήγησε σε χαμηλές επιδόσεις. Επίσης στα Λατινικά οι άριστες επιδόσεις είναι λιγότερες σε σχέση με την κοινωνιολογία το 2021, οπότε αναμένεται πτώση των βάσεων σε όλες τις σχολές. Στα Νέα Ελληνικά και την Ιστορία οι επιδόσεις ήταν στα ίδια με πέρυσι επίπεδα.

Στο 2ο Πεδίο (θετικές σπουδές) Τα Μαθηματικά αναδείχθηκαν στον παράγοντα που θα οδηγήσει και το πεδίο αυτό σε μικρή πτώση των βάσεων. Οι επιδόσεις σε Μαθηματικά και Χημεία είναι χειρότερες από το 2021, ενώ στην Φυσική και την Ν. Γλώσσα είναι περίπου όμοιες με αυτές των υποψηφίων του 2021.

Στο 3ο Πεδίο (σπουδές υγείας) αναμένονται μικρές αυξομειώσεις, αφού μόνο στην Βιολογία καταγράφηκαν χαμηλότερες επιδόσεις σε σχέση με πέρυσι, ενώ στην Ν.Γλώσσα υπήρξαν ελαφρώς περισσότερα άριστα γραπτά στο πεδίο αυτό. Σε Φυσική και Χημεία δεν παρατηρούνται σοβαρές μεταβολές/εκπλήξεις.

Τέλος , στο 4ο Πεδίο (Οικονομία και Πληροφορική) θα υπάρξει αξιοπρόσεκτη πτώση των βάσεων, ειδικά σε σχολές της περιφέρειας, αφού οι επιδόσεις στα Μαθηματικά είναι αποκαρδιωτικές, οι χειρότερες των τελευταίων ετών. Στα άλλα μαθήματα (ΑΟΘ, ΑΕΠΠ, ΓΛΩΣΣΑ/ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ) δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές σε σχέση με το 2021.

Συνεπώς, αναμένονται πτώσεις των βάσεων σε όλα τα Πεδία εκτός του 3ου. Το σημαντικό βήμα για τους μαθητές τώρα είναι η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού, αφού υπάρχουν παγίδες και ευκαιρίες στο μηχανογραφικό 2022. Στο νέο φροντιστήριο , ο επαγγελματικός προσανατολισμός και η συμπλήρωση του μηχανογραφικού ξεχωριστά με τον κάθε μαθητή μας αποτελούν προτεραιότητες. Ας χαρούν , ας προβληματιστούν για τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Σε 2 μήνες από τώρα όμως αυτό που θα θυμούνται είναι η σχολή που πέρασαν! Καλά αποτελέσματα λοιπόν και συνετή συμπλήρωση του μηχανογραφικού.

Βασίλης Θεοδώρου

Φιλόλογος

Υπεύθυνος Σπουδών στο Νέο Φροντιστήριο