Αμέσως μετά την ομιλία ακολούθησε εκδήλωση προς τιμήν τής Αιγιώτισσας Γεωργίας Καραφλού, η οποία τον περασμένο Σεπτέμβριο κατέκτησε την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεανίδων στο άθλημα του Kick Boxing που διεξήχθη στη Βενετία.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος και εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας που αδυνατούσε (λόγω ίωσης) να παραβρεθεί στην εν λόγω εκδήλωση, τόνισε αρχικά τα εξής: «Η Εκκλησία συμπεριλαμβάνει και εξαγιάζει τον όλον άνθρωπον ως ψυχή, ως σώμα και ως πνεύμα, καθώς και κάθε ενέργεια και δημιουργία του που παράγεται μέσω αυτών των ψυχοσωματικοπνευματικών δυνατοτήτων που διαθέτει, εκτός βεβαίως της αμαρτίας και των παραγώγων της. Έτσι αγιάζει το σώμα σε κάθε του ενέργεια και κίνηση και επομένως και την σωματική γυμνασία, άθληση και άσκηση. Η σωματική γυμνασία προσφέρει στον άνθρωπο αυτοκυριαρχία, ελεγχόμενο τρόπο ζωής, στοιχεία δηλαδή που συνάδουν με την πνευματική άσκηση που συνιστά η Εκκλησία για τον ολοτελή αγιασμό τού ανθρώπου».

Ένα αξιοζήλευτο παράδειγμα προς μίμηση όλων των παραπάνω, όπως σημείωσε ο π. Χρήστος, είναι και η 17χρονη Γεωργία Καραφλού. «Η Γεωργία είναι μέλος πολύτεκνης και βαθιά θρησκευόμενης οικογένειας που μεγάλωσε τόσο την ίδια όσο και τα άλλα επτά αδέλφια της με ήθος, ευπρέπεια, ταπεινότητα και καλοσύνη. Μάλιστα, παρά τις πολύ μεγάλες επιτυχίες της σε πανελλήνιο, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, εξακολουθεί να είναι ένα παιδί με ήθος, ευγένεια, ταπεινοφροσύνη και ιδανικά. Έτσι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θέλησε να την συγχαρεί διότι ανέδειξε και δόξασε την πόλη μας και βεβαίως να της ευχηθεί και άλλες, ακόμα πιο υψηλές αθλητικές κατακτήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίου, που εκ μέρους τού Σεβασμιωτάτου επέδωσε στην Αιγιώτισσα αθλήτρια τιμητικό δίπλωμα και ως ευλογία μία εικόνα τής Πολιούχου της πόλεως, Παναγίας Τρυπητής.

Τέλος, ο π. Χρήστος προσέφερε στους γονείς τής Γεωργίας, κ. Παναγιώτη και κ. Αικατερίνη Καραφλού, επίσης ως ευλογία, μία εικόνα των Αγίων Τερεντίου και Νεονίλλης (συζυγία Αγίων με επτά τέκνα), συγχαίροντάς τους για την αξιοζήλευτη οικογένεια που έχουν δημιουργήσει, ενώ ευχήθηκε στον πρόεδρο κ. Γεώργιο Χριστόπουλο αλλά και τα υπόλοιπα μέλη τού διοικητικού συμβουλίου η Χάρις της Υπεραγίας Θεοτόκου να σκεπάζει τους αθλητές και τις αθλήτριες του  συλλόγου «Στράτων» για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον!

[the_ad id=”57928″]

 

[the_ad id=”46704″]