Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, στο πλαίσιο της ποιμαντικής της ευθύνης, ενημερώνει τον ευλαβή λαό της ότι, κατά την προσεχή περίοδο και συγκεκριμένα από το Σάββατο του Λαζάρου έως και την Κυριακή του Θωμά, δεν τελούνται Ιερά Μνημόσυνα.

Ιδιαιτέρως δε τούτο ισχύει κατά την χαρμόσυνη περίοδο της Διακαινησίμου εβδομάδας, κατά την οποία ψάλλονται μόνο χαρμόσυνα αναστάσιμα τροπάρια και σύμφωνα με τις Ιερές Διατάξεις των Αγίων Αποστόλων «…ἐναντία δέ εἶναι ἀναμεταξύ των πένθος καί ἑορτή…». ΚΑΝΩΝ ΝΒ’ της ΣΤ’ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ.

Προτρέπει, επομένως, διά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιερωνύμου, τους ευσεβείς χριστιανούς μας, οι οποίοι έχουν την υποχρέωση τελέσεως Μνημοσύνου και κυρίως τεσσαρακονθημέρου, να τελέσουν τρισάγιο επί του μνήματος κατά την ημέρα συμπληρώσεως του καθορισμένου χρόνου και να μεταθέσουν, σε επικοινωνία με τον Ιερέα της ενορίας τους, την τέλεση της Επιμνημόσυνης Δέησης κατά την Θεία Λειτουργία των επομένων της Κυριακής του Θωμά ημερών, ήτοι, διά το τρέχον έτος, από την Δευτέρα 2 Μαΐου 2022 κι έπειτα.