Η Φιλαρμονική Αιγίου «Ευτέρπη» αποτελεί το παλαιότερο πολιτιστικό σωματείο της πόλης μας. Ιδρύθηκε το έτος 1892 και μέχρι σήμερα έχει να επιδείξει μια τεράστια προσφορά καθώς συμμετέχει ενεργά σε όλα τα πολιτιστικά, θρησκευτικά και κοινωνικά γεγονότα. Με ανθρώπους ακούραστους και με ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς, όλα αυτά τα χρόνια έχει μια αδιάλειπτη παρουσία σε όλα τα δρώμενα τη πόλης, ενώ με τις πετυχημένες εμφανίσεις της, έχει διαφημίσει την πόλη μας τόσο σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όσο και σε χώρες του εξωτερικού. Έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες. Το ορχηστρικό μάλιστα τμήμα της έχει συμμετάσχει σε οπερέτες και εκδηλώσεις υψηλών απαιτήσεων.

 

 

Οι δύσκολες όμως οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, είχαν τον αντίκτυπό τους και στη Φιλαρμονική, η οποία έχει βρεθεί σε δεινή οικονομική θέση, καθώς αδυνατεί πλέον να ανταποκρίνεται στα ολοένα και αυξανόμενα λειτουργικά της έξοδα: λογαριασμοί (ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, τηλέφωνο), πετρέλαιο για θέρμανση το χειμώνα, ΕΝΦΙΑ (ο οποίος λόγω του μεγέθους του κτιρίου της Φιλαρμονικής υπερβαίνει τις 4.000€ ετησίως), συντήρηση των οργάνων και των στολών, αγορά νέων οργάνων προς αντικατάσταση των ιδιαίτερα παλιών και φθαρμένων και πολλά άλλα έξοδα, καθιστούν ιδιαίτερα υψηλό το κόστος λειτουργίας. Τα έσοδά της αντίστοιχα είναι σαφώς λιγότερα και προέρχονται από κάποιες επιχορηγήσεις (μικρές και όχι συχνές) ή από τη συμμετοχή της σε ελάχιστες, πλέον, ιδιωτικές τελετές. Είναι γεγονός ότι μέχρι τώρα, πολλά από τα έξοδα καλύπτονταν προσωπικά από τον πρόεδρο και μαέστρο της κ. Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος  προσφέρει τις υπηρεσίες του έτσι κι αλλιώς αμισθί για πάνω από 33 χρόνια, καθώς η Φιλαρμονική δεν είναι δημοτική.

Η κατάσταση όμως αυτή δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί, καθώς δεν είναι λογικό να πληρώνει κάποιος ιδιώτης από την τσέπη του τα έξοδα ενός πολιτιστικού σωματείου. Ο ένας και ευκολότερος δρόμος είναι να ανασταλεί η λειτουργία του πιο ιστορικού σωματείου. Επειδή όμως αυτό κανείς δεν το θέλει και επειδή θέλουμε το Αίγιο να έχει την Φιλαρμονική του, για να λαμπρύνει με την παρουσία της όλες τις εκδηλώσεις της πόλης, αποφασίσαμε σαν Διοικητικό Συμβούλιο να αναλάβουμε την πρωτοβουλία για μία σειρά δράσεων που θα μπορέσουν να δώσουν την οικονομική ανάσα τόσο άμεσα όσο και σε βάθος χρόνου.

[the_ad id=”46371″]

Η πρώτη ενέργειά μας, είναι η διοργάνωση μιας βραδιάς με πολύ κέφι και ποιοτική μουσική, με τη συμμετοχή του γνωστού σε όλους μας Αιγιώτη καλλιτέχνη Γιάννη Καραμάνου, ο οποίος θα πλαισιωθεί και από άλλους εξαίρετους μουσικούς και τραγουδιστές. Η βραδιά αυτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 το βράδυ,  στο “Maritimo” (παραλία Αβύθου). Η τιμή της εισόδου είναι στα 10€ και περιλαμβάνεται ποτό (ούζο ή μπύρα ή αναψυκτικό) με μεζέ. Προσκλήσεις θα διατίθενται από τον μαέστρο της Φιλαρμονικής κ. Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλο, από την κ. Ευγενία Αθανασιάδη (κατάστημα The Lingerie Shop Πετμεζά 3) και από τον κ. Χρήστο Καραμάνο (Κ.Ε.Π. Αιγίου από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και μετά).

Περιμένουμε από όλους τους φίλους και όσους αγαπούν πραγματικά την Φιλαρμονική, το μουσικό αυτό «φυτώριο» νεαρών μουσικών, να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια μας, με την ενεργή συμμετοχή τους τόσο στην συγκεκριμένη μουσική βραδιά, όσο και στις υπόλοιπες δράσεις μας.

[the_ad id=”46371″]

 Με τιμή
Το Δ.Σ. της Φιλαρμονικής Αιγίου «Ευτέρπη»

 

[the_ad id=”46704″]