Η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας, έστειλε την παρακάτω επιστολή σε όλους τους υποψηφίους Δημάρχους Αιγιάλειας και στις δημοτικές παρατάξεις τους προκειμένου να πληροφορηθούν οι πολίτες το πρόγραμμα και τις προθέσεις των υποψηφίων σχετικά με τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Αιγιάλειας καθώς και για το θέμα του ΧΥΤΑ Αιγείρας :

«Ένα από τα πιο σημαντικά , αν όχι το σημαντικότερο, πρόβλημα της Αιγιάλειας είναι η διαχείριση  των στερεών αποβλήτων της.  Ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί χρόνια την περιοχή και πολύ περισσότερο το ίδιο το Αίγιο.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή όχι μόνο απέτυχε παταγωδώς να βρει  κάποια λύση,  αλλά αντίθετα φρόντισε με τις πράξεις και τις παραλείψεις της να επιτείνει το πρόβλημα φτάνοντας μέχρι τα άκρα. Ποιος δεν θυμάται τους χιλιάδες τόνους σκουπιδιών στους δρόμους την Άνοιξη του 2018;

[the_ad id=”46371″]

Η απερχόμενη δημοτική αρχή προτίμησε την εύκολη λύση της υπερφόρτωσης του ΧΥΤΑ Αιγείρας, ενός  ΧΥΤΑ παράνομου που λειτουργεί χωρίς άδεια και αποδεδειγμένα πλέον και με δικαστική απόφαση μολύνει το περιβάλλον και είναι άκρως επικίνδυνος για την υγεία των κατοίκων της Ανατολικής Αιγιάλειας, των καλλιεργειών τους και του Κορινθιακού Κόλπου. Ενός ΧΥΤΑ που εκλύει ανεξέλεγκτα στο περιβάλλον, καρκινογόνες, τερατογόνες και μεταλλαξιογόνες ουσίες, σύμφωνα με το πόρισμα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή προτίμησε να καταστήσει την Ανατολική Αιγιάλεια  σκουπιδότοπο του Δήμου, δεν προσπάθησε σε καμία περίπτωση να βρει μια βιώσιμη και περιβαλλοντικά αποδεκτή λύση, δεν τήρησε σε πολλές περιπτώσεις τις εντολές των προϊσταμένων της,  και παράλληλα προσπάθησε να επιβάλλει τη παράνομη θέλησή της με τη συνδρομή αστυνομικής βίας, των ΜΑΤ κλπ. Ποιος δεν θυμάται το ξημέρωμα της 5ης Ιουνίου του 2018, παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, την εικόνα αστυνομοκρατούμενης πόλης στην Αιγείρα, μια κατάσταση πολιορκίας.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή σε καμία περίπτωση  δεν προσπάθησε να λειτουργήσει την ανακύκλωση και άλλες μορφές διαχείρισης πχ, κομποστοποίηση αλλά αντίθετα φρόντισε να κυνηγήσει και να έρθει αντιμέτωπη με τους ίδιους τους δημότες της που αγωνιζόντουσαν για τα θεμελιώδη και συνταγματικά κατοχυρωμένα δίκαια αιτήματα της προστασία της υγείας τους και του περιβάλλοντος   με σωρεία μηνύσεων, απειλών δηλώσεων κλπ.

[the_ad id=”46274″]

Στην αλαζονική, αμετροεπή και αυταρχική συμπεριφορά του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής, απέναντι στο πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Αιγιάλειας και του ΧΥΤΑ Αιγείρας, ο απερχόμενος Δήμαρχος δεν ήταν μόνος του , αλλά είχε την συμπαράσταση μελών της Δημοτικής Αρχής, με προεξάρχοντες τον Αντιδήμαρχο Ανατολικής Αιγιάλειας  και ορισμένους Προέδρους τοπικών Κοινοτήτων της Ανατολικής Αιγιάλειας.  Πολλοί από αυτούς  που προτίμησαν πριν ένα χρόνο  να συνταχθούν με τον δήμαρχο, να εναντιωθούν στη θέληση των συνδημοτών τους, να βάλουν πάνω από την υγεία των κατοίκων και των παιδιών τους, το προσωπικό και παραταξιακό συμφέρον, θα είναι και πάλι υποψήφιοι για δημοτικά αξιώματα, θα επιδιώξουν  «να μας σώσουν» για μία ακόμη φορά, για το καλό μας. Μερικοί δε από αυτούς, πιθανόν να βρίσκονται στα ψηφοδέλτια της παράταξης σας. Και αυτό είναι κάτι που μας ανησυχεί ιδιαίτερα.

Ερωτάσθε λοιπόν,

  1. Ποιο είναι  το σχέδιο σας για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Αιγιάλειας, τι μέτρα θα λάβετε  και με ποιο χρονοδιάγραμμα.
  1. Τι ακριβώς θα πράξετε με το ΧΥΤΑ Αιγείρας ;

Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα μια απάντησή σας εντός ευλόγου χρόνου.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]