Ευχαριστώ θερμά για την άμεση ανταπόκριση της Προέδρου αλλά και των στελεχών της Σχολής Φυσικοθεραπείας Αιγίου να συναντηθούμε! Δεσμεύτηκα στη συνάντηση που έκανα με το Προεδρείο του Πανεπιστήμιου Πατρών παράρτημα Αιγίου, πως σαν επερχόμενη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας θα στηρίζω ως αρωγός και συμπαραστάτης τόσο τους φοιτητές όσο και το εκπαιδευτικό προσωπικό!

Πολλά και σοβαρά θέματα μου έθεσε τόσο η Πρόεδρος του τμήματος Φυσικοθεραπείας   Πανεπιστήμιου Πατρών (παράρτημα Αιγίου)  κ. Μπίλλη Ευδοκία όσο και ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Φουσέκης, στην επίσκεψη που πραγματοποίησα στο χώρο του πανεπιστήμιου (πρώην ΤΕΙ Αιγίου).

Διαπίστωσα ιδίοις όμμμασι τα πολλά κτιριακά και λειτουργικά προβλήματα, μίλησα για αρκετή ώρα με φοιτητές αλλά και το διδακτικό προσωπικό και έγινα αποδέκτης διαμαρτυριών. Μου έκαναν λόγο για αδιαφορία τόσο από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές όσο και από τα προεδρία των Εμπορικών Συλλόγων (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων), από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του, ενώ θα έπρεπε να είναι σε αγαστή συνεργασία με ένα ίδρυμα το οποίο αναβαθμίζει την περιοχή σε οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο!!

Με θλίψη διαπίστωσα και επίσημα από τη γραμματεία  πως από τους χίλιους φοιτητές μόνο οι διακόσιοι περίπου μένουν στο Αίγιο!  Ο λόγος φυσικά είναι  τα ακριβά ενοίκια στην περιοχή της Αιγιαλείας, οι εκπτώσεις που δεν υπάρχουν από τα καταστήματα της πόλης μας, αλλά και η έλλειψη ερεθισμάτων σε διεξόδους διασκέδασης και ψυχαγωγίας!!

fisikotherapia 2

Δεσμεύτηκα από την πλευρά μου πως ως Έμποροι που έχουμε φοιτήσει σε πανεπιστήμια και γνωρίζουμε εκ των έσω, έχουμε άποψη, θέσεις αλλά και λύσεις!! Σκοπός μας είναι να  δοθούν κίνητρα που θα κρατήσουν τους φοιτητές  στην πόλη μας, αλλά και το Πανεπιστήμιο μας να γίνει Πρότυπο.

Ήδη επί Προεδρίας μου είχαμε κάνει σημαντικές κινήσεις, εκπτωτικά κουπόνια για τους φοιτητές και είχαμε σχεδόν τελειώσει και τον “”Ολοκληρωμένο Φοιτητικό Εκπτωτικό Οδηγό”” κάτι το οποίο έμεινε στις καλένδες, λόγω της αποχώρησής μου από τη διοίκηση, εξαιτίας της ”εμμονής” κάποιων για την καρέκλα!!. Υπόσχομαι όμως πως θα είναι από τις πρώτες μου προτεραιότητες. Επίσης τονίζω πως σκοπός μας ως νέα Διοίκηση είναι να βρεθούμε στο πλευρό τόσο των διδασκόντων όσο και των φοιτητών και να “ενοχλούμε” όλους τους αρμόδιους φορείς για να στελεχωθεί το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα με επιπλέον προσωπικό, να καλυφθούν οι ελλείψεις που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του και να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της Αιγιαλείας!!

Ο  τ.Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας και επικεφαλής του

συνδυασμού “Εμπορική Ενότητα”

Λάμπης Παπαδόπουλος