Η αρχιεπισκοπή του Μονάχου αναθέτει στην ελληνίδα συνθέτρια και διευθύντρια ορχήστρας Κωνσταντία Γουρζή την σύνθεση νέου έργου με θέμα την παιδική κακοποίηση.

Το μουσικό έργο της Κωνσταντίας Γουρζή Τransformation θα παρουσιαστεί στις 6 Οκτωβρίου 2018 υπό την παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου και άλλων πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών στην ιστορική εκκλησία του Αγίου Ιγνατίου στη Ρώμη στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της καθολικής εκκλησίας για την προστασία των παιδιών κατἀ της κακοποίσησης.

 

Πρόκειται για μια νέα σύνθεση για δύο υψίφωνους, δύο μεσόφωνους, ανδρική χορωδία, παιδική χορωδία, μουσικό σύνολο και 10 χορευτές.
Την πορεία της μεταμόρφωσης διαπραγματεύεται το μουσικο-σκηνικό έργο το οποίο είναι δομημένο σε επτά μέρη. Οι ερμηνευτές δίνουν φωνή στους θύτες και τα θύματα, μιλούν για την οργή και την απομόνωση, για τη σιωπή της κοινωνίας που αφήνει τους ανθρώπους αβοήθητους, για την κατάχρηση εξουσίας, για τα τραύματα, τη φρίκη. Όμως ο προβληματισμός του έργου δεν εστιάζει μόνο στις πλευρές της πραγματικότητας. Οδηγεί μουσικά την πορεία της ανθρώπινης συνείδησης, τη σύνδεση των συγκρούσεων, την ανάληψη της κοινωνικής ευθύνης τη διαδρομή από το σκοτάδι στο φως.
Τα κείμενα που η συνθέτρια μελοποίησε για το έργο αυτό είναι δραματοποιημένες ανώνυμες αφηγήσεις θυμάτων κακοποίησης καθώς και κείμενα της ίδιας της συνθέτριας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ερμηνευτές: Ορχήστρα, σολἰστ, χορευτική ομάδα,
παιδική και αντρική χορωδία της Οπερας του Μονάχου
Διεύθυνση Χορωδίας: Stellario Fagone
Χορογραφία: Pedro Dias
Σχεδιασμός φωτισμού: Nikolaus Pirchtner
Ιδέα, Σύνθεση, Σκηνοθεσία, Μουσική διεύθυνση: Kωνσταντία Γουρζή
https://konstantiagourzi.com/

https://drive.google.com/open?id=1Z7vhSqq-GhoTR8nk597SfBAzJ-TNNZk7

[the_ad id=”46704″]