Ο Δήμος μετά πλέον και από την επίσημη έγκριση της χρηματοδότησης για την επανάχρηση του εμβληματικού βιομηχανικού κτιρίου της  Χαρτοποιίας από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης  ,επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι έχει μπει για τα καλά σε τροχιά ανάπτυξης.

Η συγκεκριμένη έγκριση σημαίνει  πολλά όχι μόνο για την παραλιακή ζώνη του Αιγίου αλλά και για ολόκληρη την Αιγιάλεια. Αποκτούμε πλέον ένα νέο σημείο αναφοράς ,που συνδέει το παρελθόν με τη σύγχρονη εποχή και το αύριο ,αφού με το συγκεκριμένο έργο δημιουργείται ένας πολυχώρος για αλληλοεξαρτόμενες χρήσεις πολιτισμού , αναψυχής και εστίασης  όχι μόνο για τους δημότες αλλά και για τους επισκέπτες μας και δημιουργείται και ένα νέος σημαντικός πόλος έλξης.

[the_ad id=”46371″]

Και το πιο σημαντικό ,αποκαθίσταται και αναδεικνύεται η ιστορία της πόλης μας που είναι πάντα το εφαλτήριο όχι μόνο για την ταυτότητα αλλά και για την ανάπτυξη της περιοχής. Και αυτό είναι ένα μέρος της εικόνας αφού στο σύνολό της είναι πιο εντυπωσιακή.

Αν συνεκτιμήσουμε και βάλουμε μέσα στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται, την επερχόμενη σύνδεση του γειτονικού νέου λιμένα Αιγίου με την Ολυμπία Οδό (έργο  ήδη εγκεκριμένο από την Περιφέρεια), την παραλιακή οδό Ψαρρών  που θα αναβαθμιστεί σε κύριο μεταφορικό άξονα για την περιοχή της Μυρτιάς,το έργο της αποκατάστασης του Ιερού προσκυνήματος Παναγία Τρυπητή που παίρνει σάρκα και οστά αλλά και την ευρύτερη παραλιακή ζώνη με τις διατηρούμενες σταφιδαποθήκες  και την ανάπλαση της παραλίας  τότε δικαιωματικά μπορούμε να ισχυριστούμε ότι αλλάζουμε την όψη και τη φυσιογνωμία όχι μόνο του παραλιακού μας μετώπου αλλά ολόκληρης της Αιγιάλειας δημιουργώντας υπεραξίες και αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής όλων μας.

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]