Η Αιγιάλεια έχει κηρύξει ανένδοτο αγώνα που θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωσή της! Αυτό ήταν το σαφές μήνυμα της συνέντευξης Τύπου που κατέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο την απόφαση της κοινωνίας της Αιγιάλειας να μη δεχθεί οποιαδήποτε επιχειρούμενη αδικία σε βάρος της πόλης!

Ειδικότερα ως εκπρόσωπος του Δήμου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος που συντονίζει τον αγώνα μαζί με τους προέδρους του Εργατικού Κέντρου και του Εμπορικού Συλλόγου Πάνο Γεωργόπουλο – Λάμπη Παπαδόπουλο, ενημέρωσαν για τις δράσεις που προγραμματίζονται την επόμενη εβδομάδα για να διατρανώσει η πόλη το δίκαιο αίτημά της για παραμονή της Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο.

Κατά την αρχική του τοποθέτηση ο κ΄.Τριανταφυλλόπουλος στάθηκε σε δύο καίρια σημεία και συγκεκριμένα: «Πρώτα απ`όλα εν έτει 2022 σε μια ευνομούμενη πολιτεία πώς είναι δυνατό να στηριχτεί η υπογραφή ενός Προεδρικού Διατάγματος σε ένα νόμο που το ίδιο το υπουργείο προωθεί την κατάργησή του!; Συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας έχει δώσει σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο με τίτλο: «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα» όπου μεταξύ άλλων καταργεί τα άρθρα 1-68 του Ν.4485/17. Το νομοσχέδιο σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα έρθει προς ψήφιση μέσα στον Ιούλιο ώστε να αποτελέσει νόμο του Κράτους. Την ίδια ώρα λοιπόν που η κυβέρνηση προωθεί αλλαγές και βελτιώσεις πώς είναι δυνατό να έρθει και να υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για τη μεταφορά της σχολής που βασίζεται στα άρθρα 5 και 10 του νόμου που καταργεί;». Επιπλέον, το γεγονός ότι στο νέο νόμο το υπουργείο προωθεί την αλλαγή του τρόπου εκλογής των πρυτάνεων, όπως τόνισε ο κ΄.Τριανταφυλλόπουλος αποτελεί δικαίωση για το δήμο Αιγιαλείας που από τη πρώτη στιγμή κάνει λόγο για «ομηρία» του νέου Πρύτανη που προεκλογικά υποσχέθηκε τη μεταφορά της έδρας της Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα εξυπηρετώντας συντεχνιακά και μόνο συμφέροντα, ο κ΄. Τριανταφυλλόπουλος τόνισε: «Γνωρίζουμε ότι στο υπουργείο ασκείται πίεση για να υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα όμως δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι η κυβέρνηση και η υπουργός θα έρθει να βάλει την υπογραφή της σε αυτό το έγκλημα, κάτι που αν γίνει πέρα από κάθε λογική, θα το καταρρίψουμε στα δικαστήρια! Καλούμε τον πρύτανη του Πανεπιστημίου της Πάτρας να μας σεβαστεί θεσμικά όπως τον σεβόμαστε και να προσέλθει σε διάλογο για να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τη σχολή κι όχι να δημοσιοποιεί ότι περιμένει την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος πίσω από κλειστές πόρτες». Παράλληλα ο αντιδήμαρχος μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί στην πόλη όπως αποτυπώθηκε τόσο κατά την πρόσφατη συνάντηση της Συντονιστικής των 22 Φορέων όσο και κατά τις ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, έχοντας ενεργή στήριξη του αγώνα κι από τη Ι.Μητρόπολη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας χαρακτηριστικά ανέφερε: «Φωνή λαού Οργή Θεού!»

Στο ίδιο «μήκος κύματος» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Παν.Γεωργόπουλος που τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Η τοπική κοινωνία βοά στην ιδέα μιας ακόμα αδικίας που επιχειρείται εναντίον μας! Εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους και τα σωματεία της περιοχής το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε προς πάσα κατεύθυνση είναι ότι δε θα το επιτρέψουμε! Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό με κάθε μέσο ώστε να μην προχωρήσει η όποια ενέργεια για μεταφορά της σχολής από το Αίγιο στην Πάτρα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάμπης Παπαδόπουλος ανέφερε: «Βρισκόμαστε ξανά αντιμέτωποι με μια τεράστια αδικία που όλη η πόλη, φορείς δήμος, Μητρόπολη, είμαστε αποφασισμένοι να μην την αφήσουμε να γίνει! Το Αίγιο έδωσε πριν 20 χρόνια πολύτιμη περιουσία, το καλύτερο κομμάτι της παραλίας μας για να γίνουν τέσσερις σχολές. Αντ`αυτού επιχειρούν να πάρουν από την πόλη τη Φυσικοθεραπεία, χωρίς κανένα ουσιαστικό επιχείρημα, χωρίς κανένα ακαδημαϊκό κριτήριο! Είμαστε αποφασισμένοι να το παλέψουμε με κάθε μέσο!».

Ως προς τον προγραμματισμό των δράσεων όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Δευτέρας 20 Ιουνίου θα υπάρξει

συνάντηση της Συντονιστικής φορέων και δήμου στο Πολιτιστικό Κέντρο προκειμένου οργανωθεί η μαζικότητα της κινητοποίησης.

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου θα γίνει μια μεγάλη μουσική εκδήλωση και το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μετά τη σύσκεψη των φορέων το βράδυ της Δευτέρας.

*Δείτε όλη τη συνέντευξη στο κανάλι της ΔΗΚΕΠΑ στο YouTube https://www.youtube.com/watch?v=eRtYjkb_os0