«Η οριζόντια μείωση όλων των τελών στο «όνομα του κορονοϊου» καθιστά αδύνατο να ληφθεί υλοποιήσιμη απόφαση για ελάφρυνση των συμπολιτών που πραγματικά πλήττονται» τόνισε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις»

Στην κατεύθυνση να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια στις επιχειρήσεις που πλήττονται στην Εστίαση, στους εμπόρους και καταστηματάρχες, ήταν η τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 13ης Απριλίου όπου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με τηλεδιάσκεψη.
Με αφορμή την αίτηση των έντεκα Δημοτικών Συμβούλων της δημοτικής παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο», για κατάργηση όλων των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου που αφορούν τον καθορισμό των δημοτικών τελών και την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑ ο κ΄.Τριανταφυλλόπουλος ήταν σαφής πως με τον τρόπο που εισήχθη το θέμα για οριζόντια μείωση όλων των τελών και την ακύρωση οκτώ διαφορετικών αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο «όνομα του κορονοϊου» ήταν αδύνατο να ληφθεί υλοποιήσιμη απόφαση για ελάφρυνση των συμπολιτών που πραγματικά πλήττονται(!) και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα ώστε να έρθει στο σωστό χρόνο και με σοβαρή αντιμετώπιση για τις επιχειρήσεις που πλήττονται.

Στην εισήγησή του δηκτικά τόνισε: «Ζητείται να ανατραπούν οκτώ διαφορετικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑ, ζητήματα εντελώς ασύνδετα μεταξύ τους. Είναι άλλο θέμα τα τέλη καθαριότητας, άλλο θέμα η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑ, άλλο θέμα η πληρωμή των τελών άντλησης πόσιμων υδάτων από εταιρίες κι άλλο θέμα οι πληττόμενες επιχειρήσεις!
Εμείς που πραγματικά θέλουμε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις που πλήττονται, σήμερα αν θέλαμε να ψηφίσουμε την πρόταση για την εστίαση ή τα τέλη καθαριότητας δεν μπορούμε να το διαχωρίσουμε και να το ψηφίσουμε αφού έρχεται ενιαία με την ακύρωση του συνόλου των αποφάσεων των δημοτικών τελών και της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑ.
-Η «499» απόφαση που ζητείται η ακύρωσή της, έχει να κάνει μόνο με τις εταιρίες εμπορίας πόσιμων υδάτων!
-Ζητείται οριζόντια μείωση των λογαριασμών της ΔΕΥΑ! Να έρθουμε δηλαδή να καταστρέψουμε τον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑ στο όνομα του κορονοϊου. Πλήττονται σήμερα οριζόντια όλοι οι συμπολίτες; όχι!
Η οριζόντια μείωση αδικεί τα καταστήματα που είναι κλειστά και που θέλουμε να τα στηρίξουμε!
Ήδη άλλωστε τα μέλη της παράταξής μας και επιμελητηριακοί σύμβουλοι κ΄.κ΄.Βίλλιος και Δρούκας προ δεκαπενθημέρου μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, ζήτησαν την παρέμβαση του Επιμελητηρίου για το σοβαρό θέμα της εστίασης όχι μόνο προς τους δήμους αλλά και προς Κτηματική και ΕΤΑΔ και σε συνέχεια αυτής της παρέμβασης έγινε και η συνάντηση στο δημαρχείο, αφού η θέση μας είναι σαφής για απόλυτη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται!»
-«Περιμένουμε το νόμο που έδωσε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση, να δούμε την κρίσιμη στιγμή(!) που θα ανοίξουν τα καταστήματα και έχοντας δει τι έχει δώσει η Πολιτεία ως ελάφρυνση στους επιχειρηματίες, όταν βάλουν το κλειδί στην πόρτα, να έρθουμε επί πραγματικών δεδομένων να δούμε το πώς πραγματικά θα στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που θα έχουν πληγεί!
Γιατί (;) κύριοι εμείς, που θέλουμε πραγματικά να βοηθήσουμε τους καταστηματάρχες που πλήττονται, που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, θα πρέπει να μειώσουμε τα τέλη διαφήμισης ή να ακυρώσουμε το 3 τοις χιλίοις που πληρώνει η πολυεθνική για την άντληση του νερού από την περιοχή μας;» ανέφερε μεταξύ άλλων ζητώντας την απόσυρση του θέματος προκειμένου να έρθει στο σωστό χρόνο όπως άλλωστε έχει δρομολογηθεί σε συνεννόηση με το δήμαρχο στα πλαίσια της συνεργασίας των παρατάξεων που συγκροτούν τη δημοτική αρχή, ώστε να διασφαλιστεί η στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων και συμπολιτών.