Σ αυτή την ηλικία. Σ αυτό το γήπεδο. Αλλά… πριν 50 χρόνια.

Το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 και ώρα 6:30 μ.μ., ο ιδιαίτερος ποδοσφαιρικός αγώνας στο γήπεδο του χωριού Γρηγόρι. Η συνάντηση των «παλαιμάχων» μετά από 50 χρόνια στο ίδιο γήπεδο.

Όμορφη και νοσταλγική αναμένεται η εκδήλωση, με αναμνήσεις παιδικές για τους σημερινούς Γρηγορίτες των 60 και άνω.

Η ομάδα ποδοσφαίρου που υπήρχε στο χωριό Γρηγόρι Αιγίου κατά τα έτη 1970-1975, θα βρεθεί στο γήπεδο του χωριού για να ξαναζήσει τις στιγμές των αυτοσχέδιων αγώνων που διεξάγονταν κάθε εβδομάδα, εκείνη την περίοδο.

Προσκαλούνται οι συγχωριανοί που ήταν τότε μέλη της ομάδας αλλά και οι νεότεροι ποδοσφαιριστές του χωριού που συνέχισαν στην ομάδα αυτή μετά το 1975, καθώς και όλοι οι «εραστές» των παραδοσιακών και αθλητικών παιχνιδιών να προσέλθουν στον αγωνιστικό χώρο.

Ο λόγος οργάνωσης της εκδήλωσης δεν είναι αγωνιστικός αλλά θα μας βοηθήσει να θυμηθούμε και να κρατήσουμε την ανάμνηση διαφόρων παιχνιδιών, που γινόντουσαν στο χωριό, με κυριότερο παιχνίδι το ποδόσφαιρο.

Η πρόσκληση των ποδοσφαιριστών στο γήπεδο θα γίνει όπως ακριβώς συνέβαινε και τότε. Από το ύψωμα μπροστά από το γήπεδο θα ακουστεί η φωνή του μέλους της ομάδας, Γιάννη Χρυσανθόπουλου (ηχογραφημένη), που θα καλεί στο γήπεδο με το αξέχαστο επιφώνημα «Μπάλα ρεεεεεε, Μπάλααααααα».

Για προθέρμανση θα ξεκινήσουμε συζήτηση στην οποία όλοι οι παίκτες της παλιάς ερασιτεχνικής ομάδας θα θυμηθούν στιγμές και φάσεις των παλαιών αγώνων που έχουν χαραχθεί στην μνήμη μας.

Θα παρουσιαστεί αναφορά, για την ομάδα αυτή. Στη συνέχεια θα σφυρίξουμε την έναρξη του αγώνα για να αλλάξουμε μπαλιές, κατά κάποιον τρόπο όπως τότε… Χωρίς δοκάρια στα τέρματα (αλλά με τέρματα πέτρες), χωρίς φανέλες ομάδας και χωρίς να ανεβάσουμε τους καρδιακούς σφυγμούς. Η μπάλα θα μεταβιβάζεται από τον έναν στον άλλον και οι καλύτεροι θα σκοράρουν.

Στο γήπεδο θα έχουν τοποθετηθεί καθίσματα για τους θεατές, με φροντίδα του Συλλόγου, με σκοπό να χειροκροτηθεί κάθε προσπάθεια.

Σημείωση. Ο Σύλλογος θα διαθέτει νερά-αναψυκτικά για όλους τους παρευρισκόμενους.

Μετά την λήξη του αγώνα θα επιστρέψουμε όλοι στην πλατεία του χωριού, περπατώντας και τραγουδώντας στοίχους που λέγαμε τότε και οι χαμένοι και οι κερδισμένοι όλοι μια παρέα μετά από κάθε ποδοσφαιρική αναμέτρηση, όπου θα ακολουθήσει δεξίωση για όλους.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Φιλοπροοδευτικό Σύλλογο Γρηγόρι «Ο Άγιος Γρηγόριος» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φετινού 25ου Φεστιβάλ σταφίδας 2022 που μόλις ξεκινά και το οποίο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα CLLD/LEADER.

Σας περιμένουμε όλους με ενθουσιασμό και ανυπομονησία.