Ευκαιρία να αναβιώσουν την παράδοση και να γιορτάσουν βρήκαν ξανά οι Παρασκευίτες…Γιορτή της Αναλήψεως την περασμένη Πέμπτη, και στο ομώνυμο ξωκκλήσι που βρίσκεται ψηλότερα από το χωριό της Παρασκευής, μέσα στο δάσος και σε 900 υψόμετρο, τελέσθηκε λειτουργία.

Οι πιστοί αφού προσκύνησαν και άναψαν το κερί τους, πήραν μέρος στη γιορτή που διοργάνωσε για 4η συνεχόμενη χρονιά ο Φιλοπροοδευτικός και Μορφωτικός Σύλλογος του χωριού.

Στο χώρο που έχει διαμορφωθεί από τα μέλη του συλλόγου με τραπεζοκαθίσματα εναρμονισμένα με το φυσικό τοπίο, κάτω από τη σκιά των δέντρων συγκεντρώθηκαν παρέες, τόσο από την Παρασκευή, όσο κι από γειτονικά χωριά.

Η γιορτή  θύμισε σε πολλούς-ιδιαίτερα στους μεγαλύτερους- τον καιρό που ανήμερα της Αναλήψεως στον ίδιο χώρο συγκεντρώνονταν παρέες από αρκετά χωριά της Αιγιάλειας, έστρωναν κάτω από τα δέντρα και έτρωγαν εκεί όλοι μαζί.

[the_ad id=”46371″]

Τον…πρώτο μεζέ-κέρασμα από το Σύλλογο- ακολούθησαν κι άλλα κεράσματα. Κάθε παρέα προσέφερε τα εδέσματά της στη διπλανή, ενώ οι “κόντρες” για το ποιος έχει το καλύτερο κρασί και το καλύτερο τσίπουρο κατέληξαν σε ένα αποτέλεσμα: αν παράγεται στην Παρασκευή είναι πάντα καλό!

Το κέφι δεν άργησε να ανέβει και ο χορός κράτησε μέχρι τις 5 το απόγευμα! Αξίζει να ειπωθεί ότι μετά την αποχώρηση όλων από το δάσος ο χώρος  έμεινε καθαρός.

Τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου, θέλοντας να περάσουν το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος,   είχαν φροντίσει να γίνεται κατά τη διάρκεια της γιορτής ανακύκλωση χαρτιού, πλαστικού και αλουμινίου.

Τα απορρίμματα συγκεντρώθηκαν και μεταφέρθηκαν στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης, στο “πράσινο σημείο” που δημιουργήθηκε πριν λίγο καιρό στο χωριό της Παρασκευής.

 

[the_ad id=”46704″]