Αιχμές από τον αντιδήμαρχο Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο για τη στάση βουλευτών και κυβέρνησης στο θέμα της μεταφοράς της έδρας της Φυσικοθεραπείας

Στις προθέσεις της δημοτικής αρχής, εκφράζοντας και την άποψη της τοπικής κοινωνίας, για νέο κύκλο δυναμικών κινητοποιήσεων προκειμένου να αποτραπεί η κατάφορη αδικία κατά της πόλης του Αιγίου με τη μεταφορά της έδρας της Φυσικοθεραπείας, αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη το μεσημέρι της Παρασκευής.

Μιλώντας στο «Ράδιο Αίγιο» ενόψει της σύσκεψης των επικεφαλής που ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Παρασκευής και αναβλήθηκε για τη Μ.Τρίτη, ο αντιδήμαρχος αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας και αρμόδιος για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης έκανε δύο ιδιαίτερα σημαντικές επισημάνσεις ως προς το πώς έχει διαμορφωθεί πλέον η κατάσταση.

Α)Τόνισε ότι πέρυσι τέτοιο καιρό άνοιξε το θέμα για την υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος για τη μεταφορά της έδρας, ωστόσο μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να «φρενάρουμε» τη διαδικασία προβάλλοντας τη σθεναρή αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, εκφράζοντας ωστόσο την λύπη του γιατί σήμερα μας έχουν εγκαταλείψει οι πάντες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους κυβερνητικούς βουλευτές.

«Αυτοί που όφειλαν να έχουν τη μέριμνα είναι οι βουλευτές κυρίως οι κυβερνητικοί που θα έπρεπε να σηκώσουν το βάρος του αιτήματος της πόλης. Δυστυχώς αντ`αυτού έχουμε πλέον μετακίνηση της θέσης ακόμα και των βουλευτών που φαινόταν ότι μας υποστηρίζουν. Μάλιστα δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο αυτή τη στιγμή για τον αγώνα της πόλης, από τη θέση που πλέον εκφράζουν και την εξέφρασαν και κατά την επίσκεψη της Κεραμέως στην Πάτρα και κατά την επίσκεψη Βορίδη στο Αίγιο, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πιέσει την Σύγκλητο να αλλάξει την απόφασή της…

Η ευθύνη της υπογραφής του Προεδρικού Διατάγματος είναι καθαρά στα χέρια της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας!

Το να έρχεσαι και να παίζεις το «παιχνίδι» ότι άπαξ και το ζητά το Πανεπιστήμιο είναι θέσφατο και είμαστε υποχρεωμένοι να το υλοποιήσουμε, είναι ψευδές και παραπλανητικό. Το επιχείρημα αυτό το καταρρίψαμε από τη πρώτη στιγμή που το έθεσε ο υφυπουργός κ.Συρίγος και παραπλανητικά συνεχίζουν να το βάζουν ως προμετωπίδα από το υπουργείο.

Αν δηλαδή η Σύγκλητος αποφασίσει να μεταφερθεί από την Πάτρα η έδρα του Πανεπιστημίου και να πάει σε μια άλλη πόλη γιατί θα κρίνει ότι αυτό θα είναι πιο συμφέρον, το υπουργείο θα το ικανοποιήσει; Όχι βέβαια!

Και ο ίδιος ο πρύτανης από πέρυσι αλλά και μέχρι σήμερα στο δημόσιο λόγο του έχει αναφέρει πολλάκις ότι το Πανεπιστήμιο προτείνει(!) και η κυβέρνηση είναι που λαμβάνει τις αποφάσεις και υλοποιεί. Οπότε καθαρά θέμα κυβερνητικό είναι το εάν θα ικανοποιήσει την όποια πρόταση του Πανεπιστημίου!» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ΄.Τριανταφυλλόπουλος.

Β) Από πλευράς Υπουργείου υπήρξε έγγραφο προς όλα τα Πανεπιστήμια με καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου όπου ζητούσε από όλους τους πρυτάνεις να καταθέσουν προτάσεις προκειμένου να ανοίξει η συζήτηση συνολικά για όλη τη χώρα και μετά από διαβούλευση να έρθει σε ένα νομοσχέδιο η όποια πρόταση για όλα τα Πανεπιστήμια. Ωστόσο 2-3 μέρες πριν την σύσκεψη των πρυτάνεων με την υπουργό, υπήρξε συνάντηση του πρύτανη της Πάτρας όπου ζήτησε από την κα Κεραμέως κατά παρέκκλιση να εξαιρεθεί το θέμα των προτάσεων του Πανεπιστημίου της Πάτρας, προχωρώντας μόνο για την Αχαϊα με Προεδρικό Διάταγμα τη διαδικασία, επεσήμανε ο κ΄.Τριανταφυλλόπουλος τονίζοντας: «Ερωτώ την κυβέρνηση και τους βουλευτές του νομού μας: γιατί η Αχαϊα εξαιρείται από το γενικό πλάνο που υπάρχει για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση!; Γιατί γινόμαστε πειραματόζωο!;».

Κλείνοντας ο αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, τα ποσοστά σαφώς και δεν είναι με το μέρος μας, αφού βρισκόμαστε στο στάδιο της ολοκλήρωσης του ελέγχου από το ΣτΕ για την διαδικασία της υπογραφής του Προεδρικού Διατάγματος, ωστόσο μέχρι και σήμερα ακόμα δεν έχει κλείσει το θέμα και ο αγώνας όπως μέχρι σήμερα ουδέποτε εγκαταλείφθηκε, έτσι θα πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί με ακόμα δυναμικότερες κινητοποιήσεις.