Με φανερή τη θλίψη στα μάτια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων Και Αιγιαλείας κος Αμβρόσιος βγήκε στο δρόμο το πρωί της Κυριακή της ορθοδοξίας  μετά τη θεία λειτουργία, μοιράζοντας φυλλάδια, σε περαστικούς, διερχόμενα αυτοκίνητα, πολυκατοικίες και καφετέριες.

Ο Μητροπολίτης κατά καιρούς έχει κριθεί και κατακριθεί για πολλά, του έχουν καταλογίσει  ακόμα περισσότερα, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως όταν πιστεύει κάτι το υποστηρίζει μέχρι τέλους και με κάθε τρόπο.

Φανερά αντίθετος στην τροπολογία του άρθρου 3 του συντάγματος, θέλησε με αυτό τον τρόπο να  ενημερώσει τους πιστούς, ενώ παρότι δεν ήθελε να μιλήσει γι’ αυτή  του την ενέργεια στα Μ.Μ.Ε η κάμερα του aigialeiapress και η Ιωάννα Δημουλά  κατάφεραν να αποσπάσουν κάποιες δηλώσεις .

[the_ad id=”46371″]

Όπως είπε φανερά στεναχωρημένος ο χριστός διώκεται και η Ορθοδοξία εξωπετάγεται. Η πατρίδα μας αλλάζει ταυτότητα και η Ελλάδα αποβάλει τον χριστιανικό χαρακτήρα της.

Στη συνέχεια Ο Σεβασμιώτατος αντάλλαξε απόψεις με τον κόσμο αφουγκράστηκε τις ανησυχίες των πιστών, ακόμη και εκδιώχθηκε από κάποιον που δεν ήθελε να του προσφέρει το ενημερωτικό φυλλάδιο, απτόητος συνέχισε όμως με τη  διάθεση και την  ενεργητικότητα ενός  νέου ανθρώπου.

Ίσως είναι αλήθεια τελικά αυτό που λένε πως όταν πιστεύεις πως έχεις δίκιο από κάπου αντλείς αυτή τη δύναμη!!

Σήμερα Κυριακή της Ορθοδοξίας όπου ουσιαστικά σταμάτησε η διαμάχη της εικονομαχίας και γιορτάζεται η συμφιλίωση των χριστιανών με την αναστήλωση των εικόνων είναι σαφές το μήνυμα του Μητροπολίτη, ο διχασμός δεν είναι κάτι που ωφέλησε και δεν θα ωφελήσει ποτέ!!

[the_ad id=”46274″]

 

Της Ιωάννας Δημουλά