Στηρίζουμε την  Πορεία διαμαρτυρίας και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 27 Ιουνίου 2018 

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ» , στηρίζει την κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη  ,καθώς ο εμπαιγμος των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη  ,από το νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας  που ψηφίστηκε χωρίς καμία αναστολή  ,θέτουν  το πολύτιμο αγαθό της υγείας, να μπορούν να το απολαμβάνουν μόνο οι έχοντες την οικονομική δυνατότητα.

Οι υπόλοιποι; Στον Καιάδα!

Ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας με τις τραγικές περικοπές που τον συνοδεύουν ψηφίστηκε από το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, χωρίς να συμπεριλάβει στις τροποποιήσεις του τις προτάσεις της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, προτάσεις που έχουν κατατεθεί από το 2013!

Οι ρυθμίσεις του νέου Κανονισμού, ο οποίος ψηφίστηκε χωρίς καμιά διαβούλευση με τις κοινωνικές ομάδες, υποβαθμίζουν, όπως γίνεται αντιληπτό, την ποιότητα της υγείας και της ζωής των ανθρώπων με Σακχαρώδη Διαβήτη και τους οδηγούν σε απροσπέλαστα αδιέξοδα.

Οι σημαντικές μειώσεις στις μηνιαίες ποσότητες των αναλωσίμων υλικών, που συμβάλλουν ουσιαστικά στην αποτελεσματική διαχείριση και τον αυτοέλεγχο του Σακχαρώδη Διαβήτη, η επιβολή συμμετοχής των πασχόντων σε σύγχρονα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, ο αποκλεισμός ακόμα και της έννοιας του θεραπευτικού υποδήματος για το Διαβήτη από τον Κανονισμό, είναι η νέα πραγματικότητα στο χώρο του Διαβήτη, η νέα πραγματικότητα για όλους εμάς τους πάσχοντες!

Μια πραγματικότητα στην οποία, εκτός των άλλων, φαντάζει ουτοπική η είσοδος κάθε νέας τεχνολογίας, που θα βελτιώνει την καθημερινότητά μας, θα αναβαθμίζει την ποιότητα της υγείας μας και θα απομακρύνει ή θα αποτρέπει τον κίνδυνο των επικίνδυνων και κοστοβόρων επιπλοκών του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, από την ίδρυσή της έως και σήμερα, αγωνίζεται αδιάλειπτα για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ανθρώπων με Σακχαρώδη Διαβήτη στις νέες θεραπείες και στις σύγχρονες τεχνολογίες και υπερασπίζεται με πάθος το δικαίωμά τους στην υγεία και τη ζωή!

Οι αόριστες και αναξιόπιστες πλέον υποσχέσεις, με τις οποίες κερδίζουν χρόνο οι αρμόδιοι που χαράζουν και εφαρμόζουν πολιτικές υγείας, εξάντλησαν τα όρια και την υπομονή μας!

Ο εμπαιγμός εις βάρος μας δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο! Φτάνει πια !Απαιτούμε από την Πολιτεία να αφουγκραστεί τα δίκαια αιτήματά μας και να πράξει τα δέοντα για την ικανοποίησή τους.  Είναι υποχρέωσή της!

Η υγεία είναι αγαθό που δεν το διαπραγματευόμαστε και κυρίως δεν θα επιτρέψουμε να βγει σε πλειστηριασμό!

[the_ad id=”46371″]

 Ήρθε η ώρα να δείξουμε το «ανάστημά» μας και τη δύναμή μας!

Ο σύλλογος ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας ωε μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη  καλεί και από μεριά του

 όλους τους ανθρώπους που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη, το οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον, να πλαισιώσουν την πορεία διαμαρτυρίας και τη συγκέντρωση, που οργανώνει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ , έξω από το Υπουργείο Υγείας, στις 27 Ιουνίου 2018.

 Το ραντεβού μας δίνεται στις 12:30 μ.μ. στην είσοδο του Πεδίου του Άρεως, από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, απ’ όπου στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς το Υπουργείο Υγείας.

Για πληροφορίες συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο του συλλόγου 6934030028 έως την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018.

[the_ad id=”46274″]

Ας δείξουμε σε όλους τους αρμόδιους πολιτικούς φορείς πόσο «μετρήσιμη» δύναμη είμαστε ως κοινωνική ομάδα και επιπλέον πόσο «μετρήσιμοι» είμαστε, ως πολίτες αυτής της χώρας!

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ. του συλλόγου ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ ΠΑΤΡΑΣ
Η Πρόεδρος                                                                 Ο Γενικός Γραμματέας
 Γούλα Βασιλική                                                               Λουκάκης Γεώργιος

 

[the_ad id=”46704″]