Στα νομοθετικά ζητήματα που σχετίζονται με τον παράκτιο σχεδιασμό και τη διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ της Απουλίας και της Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «TRITON», εστιάζει το τέταρτο εκπαιδευτικό βίντεο του προγράμματος. . Οι εταίροι του έργου εντόπισαν πιλοτικές περιπτώσεις παράκτιας διαχείρισης, των οποίων οι εμπειρίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε άλλες περιοχές. Βάσει αυτών διεξάγουν μελέτες για ένα κοινό σύστημα παρακολούθησης της διάβρωσης.

Η λήψη του βίντεο πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των θερινών σχολείων και των εκπαιδευτικών ημερών που υλοποιήθηκαν στην Πάτρα και το Μπάρι το περασμένο φθινόπωρο. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, οι ομιλητές παρείχαν πληροφορίες σχετικά με το κανονιστικό πλαίσιο που διέπει τον παράκτιο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης των ακτών. Η ακρίβεια του παράκτιου σχεδιασμού μπορεί να είναι ένα μέσο για τον μετριασμό των επιπτώσεων της διάβρωσης των ακτών αλλά και την ανάπτυξη βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη θάλασσα.

Στο βίντεο παρουσιάζονται συνεντεύξεις από τους Giuseppe Pastore, επικεφαλής τμήματος διεθνοποίησης της Περιφέρειας Απουλίας, Lara Marchetta, δικηγόρος ειδικευμένη στο δίκαιο πλοήγησης, Giuseppe delleFoglie, δικηγόρος ειδικευμένος στο δίκαιο πλοήγησης και μεταφορών, Vincenzo Cellamare, δικηγόρος ειδικευμένος στο δίκαιο πλοήγησης και μεταφορών, Marco Brocca, δικηγόρος, Διδάκτορας στην Διαχείριση του Περιβάλλοντος και των πόρων στον παράκτιο σχεδιασμό, καθηγητής Διοικητικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Salento, Όλγα Γιαννακιτσίδου, Διαχειριστής Περιβάλλοντος, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στην ιστοσελίδα του έργου «TRITON» υπάρχει ενότητα αφιερωμένη στην παρουσίαση του συνόλου των εκπαιδευτικών βίντεο (https://www.interregtriton.eu/educational-videos/) που έγιναν κατά τη διάρκεια του θερινού σχολείου στην Ιταλία και την Ελλάδα και