Για τις ευκαιρίες κατάρτισης στους τομείς της Εκπαίδευσης στην Ευρώπη, για την επαγγελματική κινητικότητα αλλά και την επιχειρηματικότητα, ενημερώθηκαν οι συμμετέχοντες στο «3ο EU Jobs and Mobility Roadshow», που πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018,  από το Europe Direct Patras της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην  «Αγορά Αργύρη» στην Πάτρα.

Οι συμμετέχοντες, πληροφορήθηκαν για τα προνόμια της κινητικότητας σε επίπεδο σπουδών, πρακτικής άσκησης, εργασίας, αλλά και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η θεματολογία που αναλύθηκε κατά τη διάρκεια των εισηγήσεων αφορούσε, στο πρόγραμμα Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και της  Κατάρτισης, Erasmus+Νεολαία και European Solidarity Corps, την Ευρωπαϊκή Πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα, το Ευρωπαϊκό Βιογραφικό Εuropass, την υπηρεσία ΕPSO, τα εργαλεία του ESN, οι Ευκαιρίες Εκπαίδευσης στην Ευρώπη αλλά και η καμπάνια του «αυτή τη φορά ψηφίζω» για τις Ευρωεκλογές του 2019.

[the_ad id=”46371″]

Η Πάτρα, ήταν ο τελευταίος προορισμός του «3ου EU Jobs and Mobility Roadshow». Το Roadshow ταξίδεψε σε έξι πόλεις της Ελλάδας από τα επτά Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (Europe Direct Κομοτηνής, Ξάνθης, ΚΕΔΗΘ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Χαλκιδικής, Ηπείρου και Πάτρας).

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με  την υποστήριξη  της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, συμμετείχαν σημαντικοί φορείς κινητικότητας  όπως το  Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την εργασία   (EURES), το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP), το  Erasmus Student Network (ESN).

Επιπλέον στην εκδήλωση της Πάτρας, η οποία έγινε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν το Ινστιτούτο  Goethe-Zentrum Patras καθώς και το Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας ( Ι.F.A ).

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]