Ευχαριστήρια Επιστολή για την πρόσληψη-κάλυψη της κενής θέσης Παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Ακράτας

Αξιότιμοι κύριοι,

Όπως πολλές φορές, ως διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιαλείας και στο σύνολο των προέδρων των Δ. Δ. των τέως δήμων Ανατολικής Αιγιαλείας κληθήκαμε μεταξύ άλλων να αντιμετωπίσουμε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που έχουμε αναδείξει, την έλλειψη παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Ακράτας. Μετά την συνταξιοδότηση της εξαιρετικής παιδιάτρου, της δικής μας Αγγελικής Τσιατά την οποία και ευχαριστούμε για την προσφορά της όλα αυτά τα χρόνια στην περιοχή μας, δημιουργήθηκε κενό σε ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα λόγω και της υγειονομικής κρίσης Covid-19, σημειωτέων ότι ο πληθυσμός της περιοχής μας που κυμαίνεται μεταξύ των 10.000 κατοίκων αυξάνεται δυσανάλογα ανά διαστήματα αφού η περιοχή μας αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό και ο αριθμός των παιδιών είναι τέτοιος που απαιτεί την μόνιμη παρουσία παιδιάτρου. 

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι οι επίμονες προσπάθειες για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας απέφεραν καρπούς στον πολύ σημαντικό τομέα της υγείας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η ταλαιπωρία των γονέων των παιδιών και των επισκεπτών πλέον θα λάβει τέλος με την τοποθέτηση της νέας παιδιάτρου κα. Παναγιώτας Κακαβά στο Κ.Υ. Ακράτας, την οποία και καλωσορίζουμε. 

Στο πλαίσιο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκη Νεκτάριο, τον συντοπίτη μας αντιπεριφερειάρχη Οικονομικής Πολιτικής και δημοσιονομικού ελέγχου κ. Σακελλαρόπουλο Παναγιώτη, τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου κ. Τάκη Παπαδόπουλο, τον διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε. κ. Καρβέλη Ιωάννη και τον διοικητή του νοσοκομείου Αιγίου κ. Γιωργάκη Αθανάσιο που υποστήριξαν το αίτημα μας, αρ. πρωτ. 302/30-09-2020, και ασχολήθηκαν διεξοδικά με το θέμα από την πρώτη μέρα και κυρίως  για την θετική διάθεσή που επέδειξαν και την άμεση αντίδρασή τους με αποτέλεσμα να «σκύψουν» πάνω σε αυτό το πρόβλημα και να δοθεί επιτέλους λύση. Τους ευχαριστούμε και πάλι θερμά, τους θεωρούμε αρωγούς μας που στέκονται στο πλευρό μας και κατά προέκταση στο πλευρό όλων των συμπολιτών μας της Ανατολικής Αιγιάλειας σημειώνοντας ότι η βοήθεια τους προς τον παιδικό πληθυσμό και τους γονείς της περιοχής ήταν πολύτιμη. 

Σαφώς με τα παραπάνω διαπιστώσαμε ότι για να διεκδικήσεις τα αυτονόητα για τον τόπο σου χρειάζεται υπομονή, επιμονή και συνεργασία. Συνεχίζουμε διεκδικώντας εξεύρεση λύσεων και στα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία.

Καλές γιορτές σε όλους!  

Με εκτίμηση,