Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με την οποία ζητά τη στελέχωση της Ο.Π.Κ.Ε. Αιγίου με αστυνομικό προσωπικό από διευθύνσεις εκτός Αχαΐας, την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας με προσωπικό και τη δημιουργία Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης στο Αίγιο.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

“Η σύσταση Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) στο Αίγιο, θα συμβάλλει καθοριστικά στην εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας.

Ωστόσο, η επιτυχία του εγχειρήματος εξαρτάται από την πλήρη και άμεση στελέχωση της νέας αστυνομικής υπηρεσίας με προσωπικό από Αστυνομικές  Διευθύνσεις εκτός Αχαΐας, αφού οι διαχρονικές ελλείψεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας σε προσωπικό, καθιστούν αδύνατη και απολύτως απαγορευτική τη στελέχωση της Ο.Π.Κ.Ε. Αιγίου με προσωπικό της οικεία Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Επίσης, ζητώ την άμεση ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας με προσωπικό και τη δημιουργία Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ανατολικής Αχαΐας με έδρα το Αίγιο.

Τέλος, επαναφέρω δύο Ερωτήσεις που έχω καταθέσει στο παρελθόν, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου: 1. «Ενίσχυση με προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας» (αριθμός πρωτοκόλλου: 2293/2.12.2019). 2. «Δημιουργία Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ανατολικής Αχαΐας, με έδρα το Αίγιο» (αριθμός πρωτοκόλλου: 1730/7.12.2021)”.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) την ενίσχυση της Ο.Π.Κ.Ε. Αιγίου με προσωπικό από Αστυνομικές Διευθύνσεις εκτός Αχαΐας, β) την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας με προσωπικό και γ) τη δημιουργία Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ανατολικής Αχαΐας, με έδρα το Αίγιο.

____________________

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.