Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση που εξεδόθη από το γραφείο του Δημάρχου Αιγιαλείας σχετικά με την «πρωτιά» του Δήμου Αιγιαλείας στην Αχαΐα και το γεγονός ότι συγκαταλέγεται στην πρώτη δεκάδα των ∆ήµων όλης της χώρας που αξιοποίησαν στο µέγιστο βαθµό τους Πόρους του Προγράµµατος «Φιλό∆ηµος» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το γεγονός οφείλεται στην εμπρόθεσμη υποβολή όλων των σχετικών αιτήσεων χρηµατοδότησης τόσο στο Πρόγραµµα Φιλό∆ηµος Ι όσο και στο Πρόγραµµα Φιλό∆ηµος ΙΙ, που με πολύ αγώνα και τεράστια προσπάθεια κατάφεραν να καταθέσουν, η τότε αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και σημερινή υποψήφια Δήμαρχος Αιγιαλείας Βασιλική Ψυχράμη, επικεφαλής της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» και οι συνεργάτες της.

Η όλη προσπάθειά της έχει σαν αποτέλεσμα εντάξεις έργων και χρηματοδότηση αυτών με μεγάλα ποσά, καλύπτοντας ανάγκες του Δήμου μας σε σημαντικά έργα και εξοπλισμό.

[the_ad id=”46371″]

Συγκεκριμένα, στον δήμο Αιγιαλείας χρηματοδοτήθηκαν το 2018 από το ΦιλόΔημος, κατόπιν ενεργειών της Βασιλικής Ψυχράμη, τα εξής έργα:

Προμήθεια μηχανημάτων έργου προϋπολογισμού 460.000 ευρώ εκ των οποίων 295.000 ευρώ από το ΦιλόΔημος και 165.000 ευρώ από ιδίους πόρους.

Συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων προϋπολογισμού 300.000 ευρώ με χρηματοδότηση 234.900 ευρώ από το πρόγραμμα και με 65.100 ευρώ από ιδίους πόρους.

Αναβάθμιση παιδικών χαρών συνολικού προϋπολογισμού 299.99,65 ευρώ εκ των οποίων 225.000 ευρώ από το ΦιλόΔημος και 74.999,65 ευρώ από ιδίους πόρους του δήμου Αιγιαλείας.

Πρόκειται ωστόσο για ένα μόνο μέρος του τεράστιου έργου που άφησε στον Δήμο Αιγιαλείας η κ. Ψυχράμη, αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς κατά την διάρκεια της θητείας της ως αντιδημάρχου. Άλλωστε, θα πρέπει να σημειωθεί ότι λίγο πριν με απόφαση Δημάρχου απομακρυνθεί από την αντιδημαρχία, είχε προλάβει να ετοιμάσει τον φάκελο για τη διεκδίκηση ποσού 700.000 ευρώ μέσω του προγράμματος ΦιλόΔημος ΙΙ, για έργα αγροτικής οδοποιίας.

[the_ad id=”46274″]

«Με στόχευση, με άοκνη προσπάθεια, με καλή συνεργασία με τους υπαλλήλους του Δήμου μας, καταφέραμε να αντλήσουμε όλα αυτά τα χρήματα για έργα και εξοπλισμό, καθιστώντας τον πρωτοπόρο σε αυτό τον τομέα. Αυτό από μόνο του φανερώνει ότι οι ικανοί άνθρωποι φαίνονται εκ του αποτελέσματος. Ευχαριστώ θερμά τους υπαλλήλους του Δήμου που εργαστήκαμε μαζί μεθοδικά και εντατικά και προλάβαμε τις προθεσμίες», σχολίασε η κ. Ψυχράμη, προσθέτοντας: «Στόχος μας είναι ως νέα δημοτική αρχή να εκμεταλλευτούμε και το τελευταίο… ευρώ μέσω χρηματοδοτήσεων, ώστε να κάνουμε το όραμα της ανάπτυξης, πραγματικότητα για τον Δήμο Αιγιαλείας».

 

[the_ad id=”46704″]