Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αιγιαλείας, θα γίνουν και στο Αίγιο οι πρώτες τρισδιάστατες διαβάσεις. Στην ουσία πρόκειται για μία καλλιτεχνική παρέμβαση-οφθαλμαπάτη που κερδίζει την προσοχή οδηγών και πεζών και εκπληρώνει το σκοπό της. Προσοχή! Διάβαση πεζών…αιωρείται.

Οι διαβάσεις θα κατασκευαστούν από εταιρεία που ειδικεύεται στην μελέτη και την κατασκευή τους και όπως αποφασίστηκε οι πρώτες διαβάσεις θα κατασκευαστούν στην οδό Νικ. Πλαστήρα στο ύψος του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου. Ο συγκεκριμένος δρόμος επιλέχτηκε γιατί είναι φαρδύς και αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες. Ο χρόνος θα ανακοινωθεί αφού εξαρτάται κυρίως από τις καιρικές συνθήκες. Απομένει μια αδειοδότηση της Περιφέρειας και το έργο θα ενταχθεί και θα χρηματοδοτηθεί εξ’ ολοκλήρου από την Σχολική Επιτροπή.

gremou«Με υπευθυνότητα και ευαισθησία κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για την ασφάλεια των παιδιών μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιώτα Γκρέμου.