Ο εμπορικός σύλλογος Αιγιάλειας  έστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για την πάταξη του παραεμπορίου όπου τα τελευταία χρόνια αυξάνεται και κανείς τεράστιες ζημιές στους εμπόρους.

Το παραεμπόριο καταγράφεται όπως τονίζει ο εμπορικός σύλλογος στους τομείς ένδυσης υπόδησης είδη δώρων αξεσουάρ cd-dvd τσιγάρα καπνό σε εποχιακά & εκκλησιαστικά είδη

αναλυτικά η επιστολή

[the_ad id=”46274″]

 

Προς

Τον Υπουργό Οικονομικών

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

 

                                          Κοινοποίηση:

                                       1.Τον Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης ,

                                          κ. Γιάννη Δραγασάκη

                                      2.Τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Ε.Ε

                                         κ. Γεώργιο Καρανίκα

                                      3.Τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών

                                         Συλλόγων  Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής

                                         Ελλάδος, κ. Γεώργιο Βαγενά

                                      4.Τον Περιφερειάρχη  Δυτικής  Ελλάδος,

                                         κ. Απόστολο  Κατσιφάρα

                                      5.Τον Δήμαρχο Αιγιαλείας,

                                         κ. Αθανάσιο Παναγόπουλο

                                       6.Τον Αντιδήμαρχο Αιγιαλείας,

                                          κ. Βασίλειο Χριστόπουλο

                                       7.Τον  Γενικό  Περιφερειακό Αστυνομικός

                                          Διευθυντή  Περιφέρειας  Δυτικής  Ελλάδος                                             – Ταξίαρχος, κ. Κοτρωνιά  Νικόλαο

                                       8.Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

                                       9.Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το παρεμπόριο είναι μία μεγάλη πληγή της Ελληνικής Οικονομίας. Το κόστος από το παρεμπόριο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι τεράστιο καθώς χάνεται νόμιμος τζίρος, με ανυπολόγιστες  ζημιές τόσο στο κράτος από έσοδα σε Φ.Π.Α και φόρους, όσο και στις νόμιμες επιχειρήσεις που καταβάλουν τους φόρους τους νόμιμα.

Το παρεμπόριο καταγράφεται στους  τομείς ένδυσης  και υπόδησης, των ειδών δώρων και αξεσουάρ, cd, dvd, σε τσιγάρα και καπνό, σε εποχιακά και εκκλησιαστικά είδη. Σημεία παρεμπορίου καταγράφονται στις λαϊκές αγορές και στα κέντρα εμπορικών πόλεων σε μεγάλες γιορτές και πανηγύρια. Δυστυχώς οι λόγοι που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η μάστιγα, είναι η πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων που έχουν οι δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί με το υποστελεχωμένο προσωπικό τους, αλλά και η απουσία σύγχρονων μηχανημάτων ελέγχου και εντοπισμού λαθραίων προϊόντων – μαϊμού. Επιβάλλεται η πάταξη της παράνομης πώλησης προϊόντων σε δρόμους, πλατείες, παραλίες, καταστήματα εστίασης και αναψυχής.

[the_ad id=”46274″]

Δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι στο φαινόμενο του παρεμπορίου το οποίο εξαπλώνεται ραγδαία κυρίως μέσω των ανεξέλεγκτων σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, ιστοσελίδων και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το παρεμπόριο συντηρεί την παραοικονομία και βλάπτει την εικόνα της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής της Αιγιαλείας. Πρέπει να γίνουν στοχευμένες δράσεις με συνεχείς και οργανωμένους ελέγχους από την Ελληνική Αστυνομία, που είναι ο αρμόδιος θεσμικός Φορέας, σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ και τις Δημοτικές Υπηρεσίες. Παράταυτα, οι έλεγχοι των καταστημάτων από τα  κλιμάκια  ΣΔΟΕ στο Αίγιο και την ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας είναι καθημερινοί αφού πιθανότατα θεωρούμαστε ότι είμαστε οι μεγαλύτεροι φοροφυγάδες της χώρας! Οι καταστηματάρχες δηλώνουν καταχρεωμένοι, δάνεια στον “αέρα”, ενοίκια μηνών πίσω, έλλειψη μετρητού για εμπόρευμα, λογαριασμοί παγίων απλήρωτοι ή σε δόσεις, με το παρεμπόριο να ακμάζει και κανείς να μην αντιδρά.Σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση της χώρας, την μη ανεπτυγμένη τουριστική δραστηριότητα, την ανεργία που μαστίζει την περιοχή και τις καταστροφές της φυτικής παραγωγής από τα καιρικά και άλλα φαινόμενα, έχουν φέρει τις εμπορικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα όριά τους.

Καλούμε τους υπευθύνους να λάβουν άμεση πρωτοβουλία και να πράξουν τα αυτονόητα.

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]