Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων απέστειλε επιστολή προς τους αρμοδίους  υπουργούς Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων, Οικονομικών, Τουρισμού, για τις επιπτώσεις στον τουρισμό από το κλείσιμο των καταστημάτων και ξενοδοχείων της περιοχής αλλά και γενικότερα όπως εκφράζονται μέσα από την Ομοσπονδία πανελλαδικά.

αναλυτικά η επιστολή

Προς τον:

Υπουργό Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων κ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΙΩΑΝΝΗ

Υπουργό Οικονομικών κ. ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ ΧΡΗΣΤΟ

Υπουργό Τουρισμού κ. ΧAΡΗ ΘΕΟΧΑΡΗ

Υφυπουργό Τουρισμού κ. ΚΟΝΣΟΛΑ ΜΑΝΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων μετά από τις επιπτώσεις στον τουρισμό από το κλείσιμο των καταστημάτων και ξενοδοχείων της περιοχής μας θεωρεί αναγκαίο η Κυβέρνηση να δείξει την απαραίτητη προσοχή στα αιτήματα των εργαζομένων όπως αυτά εκφράζονται μέσα από την Ομοσπονδία πανελλαδικά.

1) Να συνεχιστεί η επιδότηση ανεργίας μέχρι την ημερομηνία επαναπρόσληψης 1η Ιουνίου.

2) Για όσους παραμείνουν άνεργοι φέτος να συνεχίσουν να παίρνουν το επίδομα ανεργίας μέχρι την νέα περίοδο 2021.

3) Να συμπεριληφθούν στις ρυθμίσεις όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου χωρίς όρους καθώς χιλιάδες συνάδελφοι έμειναν εκτός λόγω συμβάσεων καθώς ούτε το επίδομα ανεργίας πήραν ούτε το εποχικό.

4) Μείωση των απαιτούμενων ενσήμων για όσους θα δουλέψουν από 100 στα 50 για να μπορέσουν να πάρουν το ταμείο ανεργίας καθώς η τουριστική περίοδος θα είναι ουσιαστικά 2 μήνες.

5) Να κηρυχθεί επιτέλους υποχρεωτική η κλαδική σύμβαση εργασίας στον Επισιτισμό και στα τουριστικά επαγγέλματα πανελλαδικά.