Χθες Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, στους χώρους του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού (Κ.Ε.Κ.-Κ.Ε.ΤΧ.) στην Πάτρα, διεξήχθη επιστημονική ημερίδα με θέμα «Σύγχρονες Τεχνολογίες Ηλεκτρομηχανολογικών Συστημάτων και Εφαρμογές». Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το ΚΕΤΧ και τα Τμήματα Μηχανολόγων και Ηλεκτρολόγων του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια της υλοποίησης των προβλέψεων της Συμφωνίας Συνεργασίας («Μνημόνιο») των δύο φορέων, που υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2018.

Η συνεργασία αυτή των δύο φορέων εντάσσεται στο πλάνο εξωστρέφειας του Στρατού Ξηράς και του ανοίγματός του προς την κοινωνία, που προωθεί η ηγεσία δια του αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Στεφανή, μέσω κοινών δράσεων με διάφορους φορείς του Δημοσίου Τομέα σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος, καθώς επίσης και στη βάση προτάσεων του Σωματείου Πολιτικών Υπαλλήλων. Η συνεργασία αυτή ακολουθεί την αντίστοιχη επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ του ΚΕΤΧ και του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) Πάτρας.

 

Η ημερίδα είχε σκοπό την αξιοποίηση των γνώσεων του επιστημονικού δυναμικού του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας για την ενημέρωση και επιμόρφωση των εκπαιδευόμενων στο ΚΕΤΧ μονίμων στελεχών (αξιωματικών και υπαξιωματικών) καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού του στις σύγχρονες εξελίξεις της τεχνολογίας στους τομείς της Μηχανολογίας και της Ηλεκτρολογίας – Ηλεκτρονικής.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν τοπικοί εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό του ΚΕΤΧ, καθώς και εκπαιδευόμενα στελέχη στο Κέντρο. Χαιρετισμούς απηύθυναν εκ μέρους της Διεύθυνσης Τεχνικού ο υποδιευθυντής της ταξίαρχος Χαράλαμπος Στελιανός και ο διοικητής του ΚΕΤΧ ταξίαρχος Σπυρίδων Ζώης. Την ημερίδα τίμησε με την παρουσία του ο διοικητής της ΔΙΚΕ (ΙV Μεραρχίας Πεζικού «Πελοπόννησος») με έδρα την Τρίπολη υποστράτηγος Γεώργιος Μπουζάκης.

 

[the_ad id=”57928″]

 

Μετά την επιτυχία της εκδήλωσης, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι επόμενες δραστηριότητες της κοινής επιτροπής ΚΕΤΧ και ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, που φροντίζει για την εξειδίκευση των λεπτομερειών της συνεργασίας.

Τα αντικείμενα των εισηγήσεων και οι αντίστοιχοι ομιλητές, καθώς και φωτογραφίες από την ημερίδα παρουσιάζονται στα συνημμένα αρχεία.

 

[the_ad id=”46704″]