Τον ΧΥΤΑ Αιγείρας επισκέφθηκε την Κυριακή 3/3/2019 ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Δημαράς και ενημερώθηκε από μέλη της επιτροπής αγώνα για τα προβλήματα και τους κινδύνους από την κατάσταση που σήμερα βρίσκεται. Με τον κ. υφυπουργό παρευρίσκονταν και η κ.Χριστίνα  Ευθυμιάτου μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΑΝ (Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης) καθώς και ο κ. Κώστας Παπακωσταντίνου δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής του συνδυασμού ΔΡΑΣΥ.

[the_ad id=”46274″]

Ο κύριος Υφυπουργός περιηγήθηκε στο χώρο του ΧΥΤΑ και έδειξε να κατανοεί τόσο την ακαταλληλότητα του χώρου όσο και τους κινδύνους που εγκυμονεί η σημερινή κατάσταση του έργου. Συμφώνησε με τη θέση της επιτροπής ότι σε αυτό τον ΧΥΤΑ δεν μπορούμε να μιλάμε για συνέχιση της λειτουργίας του αλλά για έργα αποκατάστασης και περιορισμού της ρύπανσης.

Τα μέλη της επιτροπής αγώνα επεσήμαναν στον κ. υφυπουργό ότι ελπίζουν ότι στην εκδίκαση των εξ αναβολής ασφαλιστικών της 21ης Μαρτίου οι κάτοικοι θα δικαιωθούν με θετική απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, τόνισαν, είναι αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν την υγεία και το μέλλον του τόπου τους.

                                  Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

 

[the_ad id=”57928″]

 

[the_ad id=”46704″]