Την Παρασκευή 8 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε κοινή επίσκεψη της Πολιτικής Μηχανικού   Κας Χριστίνας Αλεξοπούλου, διαφαινόμενη υποψήφια Βουλευτής Αχαΐας με τη Ν. Δ., και του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Κου Νεκτάριου Φαρμάκη στην Ανατολική Αιγιάλεια , προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά τις ζημιές που έχει προκαλέσει η διάβρωση των ακτών στην παραθαλάσσια ζώνη της περιοχής.

Μαζί στην επίσκεψη ήταν και ο Πρόεδρος του συλλόγου Αλυκής Νίκος Παπαδόπουλος, που τους προσκάλεσε όλους, μετά την Ανατολική Αιγιάλεια στην παραλία Αλυκής.

[the_ad id=”46274″]

Στην επίσκεψη στην παραλία Αλυκής, είδαν από κοντά και ενημερώθηκαν για το μοναδικό βιότοπο, την επισκεψιμότητά του, τη δυσκολία πρόσβασης λόγω της απουσίας κάθετων δρόμων ή οδών διαφυγής και τις προοπτικές ανάδειξής του, εντόπισαν τις φθορές που προκαλεί στην παραλιακή ζώνη το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών και τέλος διαπίστωσαν την άσχημη – ζοφερή και επικίνδυνη εικόνα που δίνει στον επισκέπτη η κατάσταση των αποθηκών της παραλίας που ιδιοκτησιακά ανήκουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και έχουν παραχωρηθεί για χρήση στο Δήμο Αιγιαλείας.

Τον Κο Φαρμάκη και την Κα Αλεξόπουλου, συνόδευαν ο δικηγόρος Κος Τάκης Παπαδόπουλος, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, ο πολιτικός μηχανικός ΜSc Κος  Χριστόφορος Καπόπουλος, και το μέλος   της Μ. Κ. Ο. ” Διάσωση Ακτών – Savecoast “, ( όπου συμμετέχει και ο Σύλλογος Αλυκής ), Κος Τρύφωνας Παπαδόπουλος.

 

[the_ad id=”52195”]