Το Σάββατο, ύστερα από επικοινωνία με το Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αλυκής Αιγίου, επισκέφτηκε τη Λιμνοθάλασσα – Βιότοπο της Αλυκής το ΚΑΠΗ του Δήμου Ιλίου!

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Παπαδόπουλος με την παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου συνόδεψαν τους επισκέπτες και τους ξενάγησαν στην παραλία της Αλυκής και στο Βιότοπο.

Ο Πρόεδρος ανέπτυξε στους παρευρισκόμενους τη σημασία του βιότοπου για την πόλη μας. Ανήκει στο Natura 2000 με ότι συνεπάγεται αυτό για την προστασία οργανισμών και πουλιών.

kapi-aliki2Έγινε αναφορά και στην γενικότερη ιστορία της περιοχής της Αλυκής κατά την έναρξη της Επανάστασης του 1821, αλλά και στα σχέδια που υπάρχουν για την περαιτέρω ανάπτυξη της επισκεψιμότητας του Βιότοπου.

Σημαντική ήταν η προσοχή και το ενδιαφέρον των επισκεπτών που πήραν ολοκληρωμένες απαντήσεις στις απορίες και τις ερωτήσεις που έθεσαν!

Βέβαια, όσον αφορά την εντύπωση που προσκόμισαν για την παρουσία δύο Κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της πόλης, πήραν την απάντηση ότι και τα δύο πλοία είναι κενά τουριστών και είναι απλά παρκαρισμένα στο λιμάνι της πόλης. Γεγονός, που έδωσε αφορμή στο σύλλογό μας να θέσουμε το θέμα σύντομα στην Αντιδημαρχία Τουρισμού.

kapi-alikiΤα συμπεράσματα από την επίσκεψη ήταν θετικά και για τους επισκέπτες που έφυγαν για τον τελικό τους προορισμό στην Πλατανιώτισα γεμάτοι ενθουσιασμό από την παραλία του Αιγίου, αλλά και για το σύλλογό μας, που συνέβαλε στο να προβάλει την περιοχή μας σε επισκέπτες που πρώτη φορά έφτασαν στην πόλη μας, αλλά θα μεταφέρουν θετικές εντυπώσεις και θα ξαναέρθουν.