Από τη Δημοτική Παράταξη «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ» εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας Χρήστος Γούτος, συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς του συμβούλους, επισκέφθηκε το Διακοπτό και συγκεκριμένα τον Σταθμό του Οδοντωτού Σιδηρόδρομου Διακοπτού – Καλαβρύτων.

Επέδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον της Παράταξής για το τρενάκι, εξηγώντας πως αυτό αποτέλεσε ένα από τα κυρίαρχα σύμβολα του Συνδυασμού του, λόγω της μοναδικότητας που έχει, αλλά και τα πολλαπλά οφέλη για όλη την Αιγιάλεια.

Συνοδεία του Προέδρου του Συλλόγου Φίλων του Οδοντωτού κ. Ιωάννη Καραπαναγιώτη ξεναγήθηκε στο Μουσείο και είδε από κοντά την ιστορία του τρένου, από την εποχή του «Μουντζούρη».

[the_ad id=”46274″]

Μετά την επίσκεψη ο κ. Γούτος ανέφερε:

«Από συστάσεως της νέας Δημοτικής μας Παράταξης, θέσαμε πολύ ψηλά τον Οδοντωτό. Είναι μοναδικό σύμβολο του τόπου μας. Είναι ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματά μας.

Είμαστε αποφασισμένοι, μαζί με τους φορείς, τους συλλόγους και τους κατοίκους του Διακοπτού, να προβάλουμε πανελληνίως και παγκοσμίως το ιστορικό Τρενάκι.

Θα διευρύνουμε, χρονικά, τις εκδηλώσεις για τον Οδοντωτό, ώστε να μην περιορίζονται μόνο Άνοιξη-Καλοκαίρι, αλλά και τις υπόλοιπες εποχές, αφού είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον χειμερινό,  ορειβατικό, περιπατητικό  και χιονοδρομικό  τουρισμό.

Και αυτό θέλουμε, στην Αιγιάλεια. Τουρισμό όλο το χρόνο».

[the_ad id=”46371″]

Την ημέρα επίσκεψης, ο κ. Γούτος ενημερώθηκε για τις νέες κατολισθήσεις στη γραμμή του Οδοντωτού, σημειώνοντας:

«Είναι διαδημοτική  υποχρέωση, Αιγιάλειας και Καλαβρύτων, να νοιαζόμαστε για τον διαρκή εκσυγχρονισμό της γραμμής και την απόλυτη ασφάλεια των επιβατών του δρομολογίου. Η συνεργασία με τον ΟΣΕ πρέπει να είναι διαρκής για το κοινό Παγκόσμιο Σύμβολο της χώρας μας».

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]