Τη Τρίτη το πρωί 20 Φεβρουαρίου επισκέφθηκαν την Ιόνιο βιβλιοθήκη οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, συμμετέχοντας στο ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης:

«Οργανώνω τη βιβλιοθήκη μου»
Τα παιδιά γνώρισαν από κοντά όλη τη διαδικασία που γίνεται, από τη στιγμή που ένα βιβλίο μπει στο χώρο της βιβλιοθήκης του Σχολείου τους ή την προσωπική τους βιβλιοθήκη, μέχρι που το βιβλίο αυτό πάρει τη θέση του στο ράφι. Γνώρισαν το δεκαδικό σύστημα ταξινόμησης Dewey, που είναι το ταξινομικό σύστημα που χρησιμοποιείται από τις περισσότερες βιβλιοθήκες διεθνώς.

[the_ad id=”46371″]

Πέρα από τη θεωρητική ενημέρωση που είχαν με προβολή σχετικών σλάιντς, συμμετείχαν τα παιδιά με διαδραστικό τρόπο, προετοίμασαν βιβλία και πέρασαν όλα τα στάδια της διαδικασίας. Στο τέλος οι μικροί βιβλιοθηκονόμοι έβαλαν τα βιβλία που επεξεργάστηκαν στα ράφια της βιβλιοθήκης. Έτσι κατανόησαν με απλό και πρακτικό τρόπο όλη τη διαδικασία οργάνωσης μιας βιβλιοθήκης, ώστε να μπορούν πλέον να οργανώσουν σωστά τη βιβλιοθήκη της τάξης τους ή του Σχολείου γενικότερα ή και την προσωπική τους βιβλιοθήκη.
Η Ιόνιος Βιβλιοθήκη Αιγίου ατενίζοντας το μέλλον εφαρμόζει χρόνια τώρα το πρόγραμμα «Οργανώνω τη βιβλιοθήκη μου», προσφέροντας τη γνώση αλλά και την υποστήριξη στα Σχολεία της περιοχής μας, προκειμένου οι μικροί μαθητές να γίνουν μικροί βιβλιοθηκονόμοι και να νιώσουν τη χαρά της δημιουργίας.

[the_ad id=”46274″]

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο της Βιβλιοθήκης από τους ανθρώπους της, και συζήτησαν μαζί τους. Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό ξεφύλλιζαν τα βιβλία, έκαναν πολλές ερωτήσεις και εκφράστηκαν μέσα από ένα βιβλίο.
Συνοδός εκπαιδευτικός ήταν η κα Δήμητρα Μπακάλη.
Στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν τα στελέχη της Βιβλιοθήκης και Εθελοντές: η Βίκυ Καρβέλα και ο Αλέξης Φιλιππόπουλος
Η εμπειρία των μικρών μαθητών από αυτήν την επίσκεψή τους, ήταν ιδιαίτερα σημαντική και σίγουρα χρήσιμη για την επίτευξη του σκοπού τους.

 

[the_ad id=”48922″]

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”52195″]