Τις τελευταίες  εβδομάδες δεχόμαστε μια στοχοποιημένη  επίθεση για  το OPEN MALL.

Κάποιοι προσπαθούν ΕΝΤΕΧΝΩΣ   να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις και να παρασύρουν μαζί τους (ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΣ  ΤΗΝ ΟΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ)  τους συναδέλφους   και συμπολίτες μας καταναλωτές.

Εάν και έχουμε αποφασίσει να μην απαντάμε και να μην παρασυρόμαστε στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ κάποιων ,αλλά και  στο ΔΙΑΚΑΗ ΠΟΘΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ,  θα απαντήσουμε αυτή την φόρα γιατί η αλήθεια πρέπει να ειπωθεί.

[the_ad id=”46274″]

Το open mall είναι ένα πρόγραμμα όπου συμπράττει ο κάθε Δήμος με  τον Εμπορικό Σύλλογο του ή το Επιμελητήριο , άρα τα εμπλεκόμενα μέρη είναι δυο.

Τα δυο  μέλη συνεργάζονται και είναι συνυπεύθυνα για την κατάθεση της πρότασης –φακέλου. Ο κάθε ΔΗΜΟΣ δύναται να λάβει έως  1.500.000 ευρώ max ,ενώ  ο Σύλλογος  έως  400000, για να τα διαχειριστούν για το πρόγραμμα .

Μετά από πρόσκληση της αρμόδιας αντιδημάρχου  κας  ΨΥΧΡΑΜΗ   παραβρεθήκαμε  σε  συνάντηση όπου συμμετείχε και γραφείο μελετών από την Πάτρα . Συζητήσαμε,  μελετήσαμε το πρόγραμμα και αποφασίσαμε από κοινού Εμπορικός και Δήμος  να ξεκινήσουμε την διαδικασία κατάθεσης φακέλου.

Επισημάναμε και οι δυο πλευρές ότι το πρόγραμμα είναι περίπλοκο , έχει πολλές τεχνικές  δυσκολίες ,αλλά και  ρήτρες που θα λειτουργούσαν ανασταλτικά στην απόφαση των καταστημάτων να ενταχθούν, πράγμα που τελικά έγινε .  Κατανοούμε όμως απόλυτα τους φίλους- συναδέλφους έμπορους,  που αρνήθηκαν να ενταχθούν.

[the_ad id=”46371″]

Ενδεικτικά αναφέρουμε 

Ο έμπορος  και ο ιδιοκτήτης του ακίνητου πρέπει να συμφωνούν και οι δυο στο να συμμετέχουν  στο πρόγραμμα , στη συνέχεια εφόσον το αποδεχτούν  είναι δεσμευμένοι για 3 χρόνια (εάν κλείσει το κατάστημα  ή εάν  ξενοικιαστεί  θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα, εξ ολοκλήρου).

Στην περιοχή παρέμβασης, θα πρέπει να συμμετέχουν το 70% τουλάχιστον των  εγκατεστημένων εμπορικών επιχειρήσεων .Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε ολόκληρη την Κλ.Οικονομου είχαμε μόνο  13  καταστήματα που θέλησαν να ενταχθούν .

Παραταύτα, εμείς δουλέψαμε εντατικά πηγαίνοντας σε κάθε κατάστημα πόρτα, πόρτα  μια, δυο  και τρεις φορές …έτσι καταφέραμε και συγκεντρώσαμε περίπου στις 125 αιτήσεις ,που αφορούσαν όλους τους δρόμους παρέμβασης.

Στο σημείο αυτό ,θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμότατα  για την εγκάρδια  βοήθειά του τον συμπολίτη- αρχιτέκτονα  ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΑΥΡΟΥΔΗ  που αφιλοκερδώς  τόσο αυτός όσο και η ομάδα του, αφιέρωσαν πάρα πολλές εργατοώρες για να μελετήσει, διορθώσει, βελτιώσει τον φάκελο υποβολής μας εάν και δεν είχε καμία υποχρέωση.

[the_ad id=”46371″]

Σημαντικό είναι εδώ να αναφέρουμε  ότι από τους  300 περίπου Εμπορικούς Συλλόγους που υπάρχουν στην Ελλάδα ΜΟΝΟ 80 τελικά κατάφεραν και ολοκλήρωσαν το φάκελο  πάντα σε συνεργασία με το ΔΗΜΟ  τους και από αυτούς φυσικά ένα ποσοστό θα απορριφτεί όταν θα ελεγχθούν.

Ήμασταν και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το γραφείο της κας Φωτονιάτα, όπου τόσο εμείς όσο και οι υπόλοιποι Σύλλογοι που κατέθεσαν αλλά και δεν κατέθεσαν φακέλους, μεταφέραμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζαμε  και μας ενημέρωσαν ότι στα σχέδια τους  ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΥΡΗΞΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  καθώς και θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν και να αμβλύνουν τους όρους υπαγωγής, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις επισημάνσεις  που καταθέταμε όλοι οι Σύλλογοι  πανελλαδικά ,αλλά και η ΕΣΕΕ, όσο  και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι έμποροι ,αλλά και την δυσμενή θέση που έχουν περιέλθει λόγο κρίσης οι καταναλωτές.

ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ  ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΟΣΟ ΝΑ  ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ  ΣΤΗΝ  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΕΡΓΑ.

Γιατί αγαπητοί συνάδελφοι   φάκελο συμμετοχής   έχουμε έτοιμο.

Σίγουρα όμως ο φάκελος δεν θα εγκρίνονταν γιατί δεν πληρούσε τους επιμέρους όρους.

Θέλοντας λοιπόν να διαφυλάξουμε  μια μελλοντική μας συμμετοχή ,δεν καταθέσαμε το φάκελο ,αφού τόσο από την ΕΣΕΕ όσο και από το  υπουργείο δεν  μπορούσαν να μας διαβεβαιώσουν ΕΑΝ Η ΥΠΑΡΞΗ ΜΙΑΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ …ΘΑ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

[the_ad id=”46274″]

Δυστυχώς η ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΝΗΤΙΣΜΟΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΚΑΠΟΙΩΝ, ΣΕ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ, ότι και να προτείνουμε απλά λένε το αντίθετο ,αυτή είναι η στάση ζωής τους απαξιωτική,  μίζερη, εκδικητική ,ζουν για την ένταση και τον εντυπωσιασμό.  Έτσι όμως δεν παράγεται έργο και δυστυχώς ο εμπορικός κόσμος της πόλης μας θα μένει στάσιμος ,χωρίς εξέλιξη και χωρίς μέλλον τελικά.

Δεν είμαστε αλάνθαστοι, αναλάβαμε έναν ιστορικό σύλλογο με πληθώρα προβλημάτων και υποχρεώσεων, κάποιοι επιθυμούν να μας ρίξουν στο γκρεμό .

Πριν μας κρίνεται , μας κατακρίνεται και μας  επικρίνεται, ρωτήστε μας , μιλήστε μας, πείτε μας την γνώμη σας, τις ιδέες σας ,τις αγωνίες και τα προβλήματα σας, και πριν ασπαστείτε το οτιδήποτε  αναρωτηθείτε εάν η πληροφορία που διοχετεύτηκε  είναι αληθής  ή εξυπηρετεί κάποιους.

Εδώ είμαστε όλοι μαζί να πάμε την πόλη μας και την αγορά του Αιγίου μας ένα βήμα μπροστά. Έχουμε  το όραμα,  σας χρειαζόμαστε  δίπλα μας.

Με  Εκτίμηση
Η Πρόεδρος                                          Η Γεν. Γραμματέας
Μαρία Χρονοπούλου                                Ντία  Παναγοπούλου  

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]