Συνάντηση με τον Εμπορικό ακόλουθο της πρεσβείας του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα κο Khagani Hajiyev είχε ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κ. Χαράλαμπος Ανδρικόπουλος.

Ο κ. Ανδρικόπουλος ενημέρωσε για τις δράσεις του επιμελητηρίου Αχαΐας, την επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή, τα πλεονεκτήματα του λιμένος και τις δυνατότητες της περιοχής σε ποικίλους κλάδους. Ο εμπορικός ακόλουθος ενδιαφέρθηκε επίσης για τον κλάδο του τουρισμού καθώς και για τα προϊόντα της Αχαΐας τα οποία δυνητικά θα μπορούσαν να εξαχθούν στο Αζερμπαϊτζάν.

Ευρεία συζήτηση έγινε επίσης για την έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας PATRAS IQ καθώς και για την ανάπτυξη του τεχνολογικού τομέα στην περιοχή. Ο κος Hajiyev έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και υπογράμμισε την επιθυμία συμμετοχής του στο μέλλον μαζί με επιχειρηματίες οι οποίοι ασχολούνται με τον αντίστοιχο κλάδο.

Έγινε επίσης ενημέρωση για τον τρόπο μεταφοράς προϊόντων στο Αζερμπαϊτζάν και στα σχετικά κόστη, τα οποία καθιστούν βιώσιμες τόσο τις εισαγωγές όσο και τις εξαγωγές μεταξύ των 2 χωρών.

Ο απεσταλμένος της πρεσβείας εξέφρασε το ενδιαφέρον του να πραγματοποιηθεί ένα φόρουμ στο Επιμελητήριο Αχαΐας  στο οποίο θα συμμετάσχει αποστολή επιχειρηματιών από το Αζερμπαϊτζάν προκειμένου να γίνουν συναντήσεις Β2Β με Αχαιούς  επιχειρηματίες και να αναζητηθούν δυνατότητες συνεργασίας.

Ο εμπορικός ακόλουθος τόνισε ότι το Αζερμπαϊτζάν είναι μια δυνατή οικονομία, η οποία έχει πολύ μεγάλες  προοπτικές ανάπτυξης λόγω και της γεωγραφικής του θέσης και είναι πολύ θετικό το κλίμα για συνεργασίες με την Ελλάδα και τους επιχειρηματίες της Αχαΐας.