Στις 15 Οκτωβρίου 2018, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας, είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος κον Στουρνάρα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκληθεί σους δανειολήπτες της Αχαϊκής Τράπεζας, μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της.

 

Εξετάστηκε η δυνατότητα τροποποίησης των σχετικών αποφάσεων, ώστε να προκληθεί μεγαλύτερη ευελιξία για την ρύθμιση των οφειλών με ευνοϊκούς όρους. Συμφωνήθηκε δε, πως σύντομα θα διοργανωθεί με την συνεργασία του υποκαταστήματος της Τραπέζης Ελλάδος, επίσκεψη του κ. Διοικητού στην Πάτρα, για απ’ ευθείας ενημέρωση των επιχειρηματιών της περιοχής μας.

Η συζήτηση επίσης, επικεντρώθηκε στο μεγάλο πρόβλημα των υψηλών επιτοκίων 5-6 % που χρεώνουν οι συστημικές τράπεζες τις επιχειρήσεις σε συνδυασμό με την απουσία ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος.

Αναλύθηκε ιδιαίτερα πως οι ανταγωνιστές των επιχειρήσεων μας στις γειτονικές χώρες απολαμβάνουν επιτόκια 0,6 έως 0.8% που σημαίνει πως έχει μειωθεί σημαντικά η ανταγωνιστικότητα των τοπικών επιχειρήσεων.

Σε συνδυασμό δε με τους υψηλούς αντιπαραγωγικούς φορολογικούς συντελεστές, προκαλούνται σημαντικές αρνητικές παρενέργειες που εμποδίζουν συνολικά την χώρα μας να οδηγηθεί σε ανάπτυξη.

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]