Μπορεί να μετράμε αντίστροφα για την σταδιακή άρση των μέτρων, ωστόσο οι οδηγίες της Πολιτείας είναι σαφείς και θα πρέπει να τηρούνται στο απόλυτο σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων προς αποφυγή… δυσάρεστων καταστάσεων.
Δυστυχώς το απόγευμα της Τετάρτης επεβλήθησαν πρόστιμα σε επιχειρηματίες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων εστίασης του Αιγίου μετά από ελέγχους της Ομάδας «ΔΙΑΣ» στα πλαίσια της εφαρμογής των μέτρων πρόληψης και προστασίας κατά της πανδημίας.
– Η πρώτη περίπτωση αφορά σε καφέ του Αιγίου όπου κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δύο άτομα καθόντουσαν σε τραπεζοκαθίσματα στο εσωτερικό του καταστήματος και είχαν προμηθευτεί προϊόντα από το κατάστημα.
Στα πλαίσια του αυτοφώρου συνελήφθη η προσωρινά υπεύθυνη (19χρονη) εργαζόμενη του καταστήματος κατηγορούμενη ότι επέτρεψε το σερβίρισμα πελατών ενώ ακολούθησε η σύλληψη του ιδιοκτήτη και επεβλήθη πρόστιμο 5.000€ στον καταστηματάρχη αλλά και πρόστιμα των 150€ στους δύο πελάτες οι οποίοι στερούνταν της σχετικής βεβαίωσης μετακίνησης.
-Η δεύτερη περίπτωση αφορά café-fast food όπου διαπιστώθηκε από τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ η παρουσία ενός ατόμου που καθόταν σε πάσο και είχε προϊόντα από το κατάστημα. Και σε αυτή την περίπτωση συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος εργαζόμενος, επεβλήθη το πρόστιμο των 5000€ στον ιδιοκτήτη ο οποίος αναζητείται στα όρια του αυτοφώρου, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και ο 30χρονος προσωρινά υπεύθυνος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα δεδομένου ότι σύμφωνα με την ΕΛΑΣ στερούνταν και άλλων εγγράφων. Και σε αυτή την περίπτωση ο φερόμενος πελάτης στερούνταν άδειας μετακίνησης και επεβλήθη και σε αυτόν το πρόστιμο των 150€.

Ημερήσιος Αχαΐας