Έντονη η δυσαρέσκεια των εμπόρων που δραστηριοποιούνται στις οδούς Κλ. Οικονόμου και Μητροπόλεως, μετά την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας να πεζοδρομηθούν οι δύο οδοί για διάστημα έξι μηνών, τα απογεύματα που θα είναι ανοικτή η αγορά.

Μόλις πριν μερικούς μήνες κάτι αντίστοιχο που είχε επιδιώξει η Δημοτική αρχή λόγω covid, προς εξυπηρέτηση των καταστημάτων εστίασης, σε μέρος της Μητροπόλεως είχε φέρει δεκάδες προβλήματα, με δικαστικές διενέξεις, αγωγές και μηνύσεις από επαγγελματίες όσο και από κατοίκους της οδού.

Μην ξεχνάμε και τα Χριστούγεννα του 2019 τους δεκάδες επιχειρηματίες που διαμαρτύρονταν με την πεζοδρόμηση, που περισσότερα προβλήματα δημιούργησε παρά βοήθησε στην αγοραστική κίνηση.

Στο ρεπορτάζ του aigialeiapress.com αρκετοί ήταν οι  επαγγελματίες χρόνων που δραστηριοποιούνται στις συγκεκριμένες οδούς που είπαν off camera πως θέλουν ανοικτούς δρόμους, χωρίς όμως να θέλουν να εκτεθούν στο γυαλί για ευνόητους λόγους, ενώ αυτοί που μίλησαν έθεσαν επιχειρήματα για πεζοδρόμους που δεν μπορούν να υλοποιηθούν, όταν μάλιστα μόλις πριν μόλις μερικούς μήνες οι ίδιοι οι μηχανικοί Αιγιαλείας είχαν εισηγηθεί πως δεν μπορεί να κλείσει ο μοναδικός κεντρικός άξονας.

Επιπλέον μεγάλη βαρύτητα έχει και η  δήλωση του πρώην προέδρου του Εμπορικού, ταμία και οικονομικού επόπτη της ΟΕΕΣΠ κ. Σπύρου Σπυροπούλου που δήλωσε πως θα προσφύγει ακόμα και νομικά αν δεν εισακουστεί όλη η αγορά και οι απόψεις αυτών που δραστηριοποιούνται στο κέντρο.

Ζήτησε μάλιστα άμεσα να πραγματοποιήσει γενική συνέλευση, όπως και οι περισσότεροι ερωτώμενοι έμποροι.

Ήδη έχουν ανοίξει “οι ασκοί του Αιόλου” μόνον όσον αφορά τους εμπόρους, χωρίς να έχουν  συμπεριληφθεί στο ρεπορτάζ και οι ηλικιωμένοι, οι επισκέπτες που δεν γνωρίζουν τη περιοχή,  αυτοί  που έρχονται για γιατρούς και δικηγόρους και φυσικά οι μόνιμοι κάτοικοι. Πρόκειται για μια “καυτή πατάτα” για όποιον πάρει τις τελικές αποφάσεις, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ήδη  εκκρεμούν έργα στο κέντρο και παραμένουν στάσιμα για αρκετό καιρό, δημιουργώντας δεκάδες θέματα…

Ας δούμε το ρεπορτάζ της Ιωάννας Δημουλά!!