Μία γιορτή προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο πραγματοποίησαν την Τρίτη 4 Ιουνίου στο κέντρο της Πάτρας, στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου, η Εθνική Ασφαλιστική και ο Όμιλος Affidea. Διοργάνωσαν εθελοντική αιμοδοσία και έστειλαν τα πιο ηχηρά μηνύματα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στόχος της σύμπραξης της Εθνικής Ασφαλιστικής και του Ομίλου Affidea είναι να ενισχύσουν μέσω της Τράπεζας Αίματος που έχουν δημιουργήσει, το εθελοντικά προσφερόμενο αίμα και παράλληλα να συμβάλουν στην κάλυψη των μεγάλων αναγκών που υπάρχουν. Καθημερινά τα νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας απευθύνουν εκκλήσεις για προσφορά αίματος, καθώς οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες των αναγκών που καλούνται καθημερινά να καλύψουν. Η Εθνική Ασφαλιστική και ο Όμιλος Affidea, στο πλαίσιο του κοινωνικού τους προφίλ και της έμπρακτης ευαισθησίας που τους χαρακτηρίζει, δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι στην προσπάθεια κάλυψης αυτής της ανάγκης.

Σε συνέχεια αντίστοιχων διοργανώσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης σε όλη την Ελλάδα, η Εθνική Ασφαλιστική και ο Όμιλος Affidea σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του «Αγίου Ανδρέα» διοργάνωσαν εθελοντική αιμοδοσία στην Πάτρα αυτή τη φορά, επιτυγχάνοντας να συγκεντρώσουν έναν σημαντικό αριθμό μονάδων αίματος. Στελέχη και εργαζόμενοι των δύο εταιρειών πλαισίωσαν την δράση με την αθρόα συμμετοχή τους και δείχνοντας στην πράξη ότι είναι κοντά στον συνάνθρωπο.

[the_ad id=”46371″]

 

Θα πρέπει δε να επισημάνουμε ότι δεν επιλέχθηκε τυχαία η περίοδος αυτή για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, αλλά επειδή οι θερινοί μήνες εμφανίζουν μεγάλες ελλείψεις σε αίμα.

Από την πλευρά της Εθνικής Ασφαλιστικής, η κα Δήμητρα Διαμαντοπούλου, Προϊσταμένη Υποδιεύθυνσης Πωλήσεων Agency, αναφερόμενη στην εκδήλωση, ανέφερε σχετικά: «127 χρόνια η Εθνική Ασφαλιστική παραμένει αδιάλειπτα πιστή στην ηθική της δέσμευση της κοινωνικής προσφοράς και της ποιοτικής παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους της. Αυτός είναι ο λόγος που βρίσκεται πρώτη στις καρδιές και στις προτιμήσεις όλων των Ελλήνων και έτσι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασφαλισμένους μας και τους συνανθρώπους μας. Υπό αυτό το πρίσμα δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη σε δράσεις και πρωτοβουλίες για την συλλογή αίματος, σε μια προσπάθεια κάλυψης των αυξημένων αναγκών που υπάρχουν στη χώρα μας. Για την σημερινή αιμοδοσία συνεργάστηκαν οι συνάδελφοι του τοπικού διοικητικού καταστήματος, οι συνεργάτες της επιθεώρησης του κου Αρμπουνιώτη και της διεύθυνσης του κου Ντούσα, ο Όμιλος Affidea και το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Ως αποτέλεσμα της σημερινής δράσης, θα είναι η δημιουργία Τράπεζας Αίματος στο νοσοκομείο Πατρών για την κάλυψη των αναγκών των ασφαλισμένων της Εθνικής Ασφαλιστικής».

Η κα Μαρουσώ Τρέσσου, Διευθύντρια Ασφαλιστικών Εταιρειών και Δικτύου της Affidea, δήλωσε: «Δίνοντας αίμα, δίνουμε ζωή στο πλαίσιο της έμπρακτης κοινωνικής προσφοράς μας στο κοινωνικό σύνολο. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι ικανοποιητική και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Η προσφορά στον συνάνθρωπο αποτελεί κύριο άξονα της κουλτούρας της Affidea. Το κοινωνικό μας έργο είναι πολυδιάστατο και συνεχίζουμε με συνέπεια και προσήλωση. Ως εκ τούτου, η  διάδοση της ιδέας της εθελοντικής προσφοράς αίματος για την κάλυψη των αναγκών του τόπου μας, πιστεύουμε ότι είναι υπόθεση και υποχρέωση όλων μας».

 

[the_ad id=”46704″]