Εδώ και ενάμισι χρόνο που ανέλαβε καθήκοντα στο Νοσοκομείο του Αιγίου  η διοικήτρια κα Γιούλη Μαμμή έχει βάλει υψηλούς στόχους που σιγά σιγά βλέπει να παίρνουν σάρκα και οστά!! Το δύσκολο έργο της διοίκησης δύο νοσοκομείων (ως γνωστό έχει αναλάβει από το καλοκαίρι και την διοίκηση του Νοσοκομείου του Ρίου) περισσότερο την βοηθάει στο έργο της παρά το ανακόπτει!! Ως γνωστό  η κα Μαμμή  μεγάλωσε στην πόλη του Αιγίου  και το αγαπά βαθύτατα! Αυτό λένε όσοι την γνωρίζουν όπου μιλούν για έναν εξαιρετικό άνθρωπο. Ιδιαίτερα οι κάτοικοι στο Πυργάκι που την βλέπουν εκεί τα περισσότερα καλοκαίρια!

Η συνάντησή μας έγινε μία μόλις ημέρα από  την ανακοίνωση της περιφέρειας πως στο Νοσοκομείο του Αιγίου θα δοθούν   1.765.000 ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση. Είναι ένα εκ των τεσσάρων έργων που εντάσσονται  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2022».(τα άλλα τρία είναι τα Νοσοκομεία των Ρίο, Πύργου και Αγρινίου)

[the_ad id=”46371″]

Όπως είπε στο Aigialeiapress και στην Ιωάννα Δημουλά η κά Μαμμή το ότι εγκρίθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση στο Νοσοκομείο του Ρίου που είναι η ίδια διοικήτρια αμέσως έδινε το πράσινο φως  και για το Νοσοκομείο του Αιγίου εφόσον είχαν τηρηθεί οι ίδιες διαδικασίες! Ήταν μια δουλειά τουλάχιστον δέκα μηνών με άψογη συνεργασία τόσο των μελετητών όσο και με την Περιφέρεια. Η ενεργειακή αναμόρφωση περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που απαιτεί ένας ενεργειακός χώρος, όπως  μόνωση κουφωμάτων  για τη μείωση των θερμικών απωλειών της τάξης του 40%. Περιλαμβάνει επίσης  και σημαντικές παρεμβάσεις όσον αφορά και στα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα στην πλευρά της κατανάλωσης ενέργειας κλπ.

Ένα άλλο θέμα εξίσου σημαντικό για την καλύτερη λειτουργία του Νοσοκομείου είναι η κάλυψη οργανικών θέσεων σε ιατρικό  νοσηλευτικό κα διοικητικό προσωπικό που θα βοηθήσει στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Ήδη σύμφωνα με την κα Μαμμή στον τομέα της παθολογίας, ενώ υπήρχαν μέχρι πρότινος τρεις οργανικές θέσεις με τροποποίηση έγιναν πέντε, ενώ η αύξηση στο νοσηλευτικό προσωπικό αγγίζει το 16% . το διοικητικό προσωπικό έχει κάποιες ελλείψεις αλλά έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για να καλυφθούν οι θέσεις αυτές επικουρικά με επτά άτομα.

Εξίσου σημαντική η  αλλαγή σε υλικοτεχνική υποδομή, όπου αποκτήθηκε καινούριο πλυντήριο, στεγνωτήριο και σιδερωτήριο. Επίσης αντικαταστάθηκαν  τα κρεβάτια μετά από  πολλές δεκαετίες, τα κλινοσκεπάσματα  οι καρέκλες κλπ.

[the_ad id=”46274″]

Επιπρόσθετα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στο ενδοσκοπικό μηχάνημα που αποκτήθηκε πρόσφατα και επιτρέπει να γίνονται κολονοσκοπήσεις και γαστροσκοπήσεις κάτι που μέχρι τώρα γίνονταν μόνο στα νοσοκομεία της γειτονικής πόλης. Αλλά και το οφθαλμολογικό μηχάνημα που επιτρέπει να γίνονται οφθαλμολογικές εξετάσεις.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό έργο που προέρχεται από την Περιφέρεια η διαδικασία ανακαίνισης και αναδιαμόρφωσης των εξωτερικών ιατρείων έργο ύψους 324.000 ευρώ.

Άς παρακολουθήσουμε την συνέντευξη που παραχώρησε η κα Μαμμή στην Ιωάννα Δημουλά και στο aigialeiapress.

 

[the_ad id=”57928″]

 

[the_ad id=”46704″]