Με επιστολή του προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας και την αρμόδια Αντιδήμαρχο Βασιλική Ψυχράμη, ο Εμπορικός Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας επισημαίνει ότι οι εγκαταστάσεις των κοινοχρήστων ποδηλάτων στην Πλατεία Αγίας Λαύρας είναι εδώ και χρόνια μη λειτουργικές, ενώ έχουν αχρηστευτεί σε τέτοιο βαθμό που εγκυμονούν κινδύνους και πρέπει να απομακρυνθούν. Αναλυτικά στην επιστολή του ο Σύλλογος αναφέρει τα εξής:

«Παραπλεύρως της Πλατείας Αγίας Λαύρας, επί της οδού Γερμανού, ως γνωστόν έχει τοποθεbara 1τηθεί το Σύστημα Κοινοχρήστων Ποδηλάτων του Δήμου μας, το οποίο λειτούργησε για λίγο χρονικό διάστημα. Έκτοτε οι εγκαταστάσεις των κοινοχρήστων ποδηλάτων παραμένουν για χρόνια μη λειτουργικές, ενώ έχουν αχρηστευτεί σε τέτοιο βαθμό που εγκυμονούν κινδύνους για τους περαστικούς συμπολίτες μας.

Επιπλέον το κεντρικό μηχάνημα αποτελεί εστία μόλυνσης, αφού είναι και αυτό διαλυμένο και επικίνδυνο αφού είναι συνδεδεμένο με παροχή της ΔΕΗ, ενώ η μπάρα της υποδοχής των ποδηλάτων είναι σπασμένη και καταλαμβάνει τέσσερις θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων.

Παρακαλούμε για την άμεση απομάκρυνσή τους, σε περίπτωση που δεν προτίθεσθε να θέσετε εκ νέου σε λειτουργία το Σύστημα Κοινοχρήστων Ποδηλάτων του Δήμου μας, η οποία ήταν μία εξαιρετική ιδέα-υπηρεσία-παροχή, από την οδό Γερμανού, -όπως έχει ήδη πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Πλατείας Τουριστικού στην παραλία- με σκοπό την ασφάλεια των συμπολιτών μας και την καλαισθησία του συγκεκριμένου σημείου της πόλης μας».