Ουδείς βουλευτής της αντιπολίτευσης παρευρέθη στην ενημερωτική συνάντηση,  για την πρόοδο του έργου κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου  Πατρών – Πύργου,  το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης είχε απευθύνει πρόσκληση στους βουλευτές Αχαΐας και Ηλείας όλων των κομμάτων της Βουλής, πλην Χρυσής Αυγής.

Όμως παρέστησαν  για να ενημερωθούν μόνο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απουσία, με διάφορα προσχήματα,  όλων των βουλευτών της αντιπολίτευσης καταδεικνύει σε μεγάλο βαθμό πως το ενδιαφέρον τους για την εξέλιξη του έργου είναι προσχηματικό καθώς όπως αποδεικνύεται στην πράξη αυτό που τους  απασχολεί  περισσότερο είναι να ανακυκλώνουν (στην Βουλή και μέσω του Τύπου),  έωλες κατηγορίες για τις εργολαβίες και τους μειοδότες.

Γιατί είναι πρωτοφανές ο  αρμόδιος Υπουργός να τους προσκαλεί για να τους ενημερώσει,  λεπτομερώς,  για όλες τις φάσεις  ενός εμβληματικού,  για την περιφέρεια τους,  έργου και αυτοί για  μικροπολιτικούς λόγους να μην προσέρχονται στην συνάντηση.

Ειδικότερα  ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης είχε προσκαλέσει τους βουλευτές όλων των κομμάτων και συγκεκριμένα τους βουλευτές της αντιπολίτευσης:

[the_ad id=”46371″]

–        Από την Ηλεία τους κ.κ. Γεώργιο Τζαβάρα (Ν.Δ)  και  Γιάννη Κουτσούκο (Δημοκρατική Συμπαράταξη).

–        Από την Αχαΐα  τους κ.κ. Ιωάννη Κατσανιώτη (Ν.Δ), Ιάσωνα  Φωτήλα (Ν.Δ), Παναγιώτη Παπαθεοδώρου (Δημοκρατική Συμπαράταξη) και Νικόλαο Καραθανασόπουλο (ΚΚΕ).

Αξίζει να σημειωθεί πως προ ολίγων εβδομάδων είχε πραγματοποιηθεί  ανάλογη συνάντηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τότε  οι κ.κ. Τζαβάρας, Κατσανιώτης και Κουτσούκος είχαν καταγγείλει ότι δεν προσκλήθηκαν. Σήμερα όμως παρότι εκλήθησαν, δεν προσήλθαν.

Πρόκειται για μία τρανταχτή απόδειξη της αδιαφορίας τους για την εξέλιξη του έργου,  η οποία πιστοποιείται κι από το γεγονός ότι το 2013 είχαν ψηφίσει την εξαίρεση του,  από την παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού.

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]