Το Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου από σήμερα Πέμπτη 24 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή το Μεσημέρι 27 Ιανουαρίου θα   φιλοξενεί μια πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας που αποτυπώνει την αναβίωση της ελληνικής Ιστορίας με την συμμετοχή διακεκριμένων φωτογράφων, έχοντας ως μοντέλα τα μέλη των συλλόγων ιστορικής αναβίωσης , πολλά εκ των οποίων συμμετέχουν ως ηθοποιοί και κομπάρσοι στις παραγωγές.

Το εντυπωσιακό θα είναι ότι οι εικονιζόμενοι θα βρίσκονται στις εκδηλώσεις με την φορεσιά και τον οπλισμό τους και έτσι οι επισκέπτες θα τους απολαύσουν και με την φυσική τους παρουσία , μαζί με την έκθεση αρμάτων και φορεσιάς από το 1650 εως το 1850, από την ιδιωτική συλλογή κου Σπύρου Κατσίρα

Οι φιλοξενούμενοι φωτογράφοι θα είναι :Δημήτρης Παγιάντζας (Locolime) φωτογράφος των γυρισμάτων της ταινίας με το έργο του «ΕΧΟDUS1826»,υπεύθυνος διδάσκων στα φωτογραφικά σεμινάρια του ΑΡΑΤΟΥ στην Θεσσαλονίκη .

[the_ad id=”46371″]

Νίκος Σιάμος επαγγελματίας από Μεσολόγγι , μέλος της φωτογραφικής κοινότητας PWS , με το μοναδικό του λεύκωμα για την έξοδο του Μεσολογγίου «ΕΞΟΔΟΣ» , που απέσπασε απανωτά βραβεία τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό , 1ο βραβείο του PWS ,1o βραβείο MPI CANADA και βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό της WPPI στο LAS VEGAS Ηλίας Περγαντής , ανερχόμενο αστέρι στον χώρο της φωτογράφησης των αναβιωτικών ομάδων σε όλη την Ελλάδα και σε διάφορες εποχές της Ιστορίας , πρόεδρος της λέσχης φωτογραφίας Σπάρτης με την συλλογή του « ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ». Παρόμοια συνδυαστική έκθεση για την ιστορική αναβίωση δεν έχει ξαναγίνει πανελλαδικά

Το aigialeiapress και η Ιωάννα Δημουλά  βρέθηκαν στο χώρο και μίλησαν με τους ανθρώπους που  όλη τους η ζωή ουσιαστικά είναι η παράδοση, τα ήθη, τα έθιμα κα ο Ελληνικός Πολιτισμός.

Ο Πρόεδρος Ελληνομνημόνων Καλαμάτας Σπύρος Κατσίρας( λες και έχει βγει μόλις από το 1821, ένας άνθρωπος που εμπνέει σεβασμό από την πρώτη στιγμή που θα τον αντικρίσεις) μίλησε για την έκθεση που δεν έχει μόνο ελληνικές φορεσιές αλλά και σκεύη της εποχής και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς σε σχέση με την παράδοση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ανατρέχοντας στο παρελθόν, την αγάπη του για την παράδοση την είχε από μικρό παιδί. Ξεκίνησε να μαζεύει οτιδήποτε έβρισκε και έφτασε σήμερα σε σημείο να έχει αυτή την αξιόλογη συλλογή. Όπως είπε χαρακτηριστικά πολλοί είναι αυτοί που έχοντας ένα ιστορικό κειμήλιο το φέρνουν στον ίδιο για να εμπλουτίσει την συλλογή.

Το να υπάρχει ένα ιστορικό κειμήλιο και να γίνεται αναφορά στο άτομο που το προσέφερε είναι πιο τιμητικό από όλα τα χρήματα του κόσμου. Τα εκθέματα του μπορούμε να τα απολαύσουμε  στα κτίρια που έχει παραχωρήσει Ο Δήμος Καλαμάτας σε κεντρικό σημείο της πόλης. Τυχεροί εμείς που θα δούμε από κοντά την συλλογή του!!

[the_ad id=”46274″]

Ένας εκ των διακεκριμένων φωτογράφων, δουλειά του οποίο θα δούμε στο ισόγειο του κτιρίου Παναγιωτόπουλου, είναι  ο Ηλίας Περγαντής. Μιλώντας στο aigialeiapress δεν έκρυψε την χαρά του καθώς ενώ ασχολείται οχτώ χρόνια με την φωτογραφία, μόλις τον τελευταίο χρόνο όμως ασχολήθηκε με την φωτογράφηση των αναβιωτικών ομάδων.

Στην αρχή,  δεν έκρυψε πως, δίσταζε αλλά στην συνέχεια ήταν τέτοια η απήχηση του κόσμου που του έδωσε το έναυσμα για να συνεχίσει. Για πρώτη φορά μάλιστα  θα συμμετέχει σε πομπή και πιστεύει πως θα είναι μία μοναδική εμπειρία.

[the_ad id=”46274″]

Η έκθεση φωτογραφίας «Δεν ξεχνώ…» θα πραγματοποιηθεί στο αρχοντικό Παναγιωτόπουλου (Μητροπόλεως 23, Αίγιο) και τις εξής ημέρες και ώρες:

Πέμπτη 24/01: 10:00 π.μ. – 14:30 μ.μ. & 18:00 μ.μ. – 21.30 μ.μ.

Παρασκευή 25/01: 10:00 π.μ. – 14:30 μ.μ. & 20.30 μ.μ. εγκαίνια της έκθεσης

Σάββατο 26/01: Λόγω τοπικής αργίας για το Αίγιο, η έκθεση θα παραμείνει κλειστή

Κυριακή 27/01: 11:00 π.μ. – 14:30 μ.μ.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Πολιτιστικό Σωματείο “Άρατος ο Σολεύς” – Παράρτημα Νοτίου Ελλάδος και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγιαλείας και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Της Ιωάννας Δημουλά

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]