Εκλογές εδώ και τώρα -ανοικτό κάλεσμα σε όλες τις υγιείς δυνάμεις των εμπόρων!!
Δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, παντού παρών!!

Όπου χρειάστηκε, διεκδίκησε, επιδίωξε, πολλές φορές το ακατόρθωτο, με μόνο όφελος, την ηθική ικανοποίηση, πως κάτι πέτυχε για τους εμπόρους και για την Αιγιάλεια!! Όταν πριν δύο χρόνια κάποιοι πίστεψαν πως τον κατατρόπωσαν, δεν ήξεραν με ποιον τα έβαζαν!! Η δύναμη του ο απλός κόσμος που ήταν πάντα δίπλα του, τα ενθαρρυντικά τους λόγια, πως θα δικαιωθεί και πως από τη στιγμή που τον θέλει η αγορά η νίκη θα είναι και πάλι δική του! Όσοι τον κυνηγούν ”πλανώνται πλάνην οικτράν’ Όπως έχει δηλώσει κατά καιρούς!

Δύο χρόνια αν και απών(από τη θέση του προέδρου) ήταν παρών, πάντα στο πλευρό των εμπόρων διεκδικώντας, μέσω της θεσμικής του θέσης ως μέλος του Δ.Σ της ΟΕΕΣΠ και εκλέκτορας της ΕΣΕΕ, σοβαρά συνδικαλιστικά Θέματα που με σωστούς χειρισμούς έφταναν στα αυτιά των αρμοδίων!! Σήμερα σαν έτοιμος από καιρό δηλώνει πως θα διεκδικήσει εκ νέου την Προεδρία του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας, έχοντας στο πλευρό του, νέους αλλά και παλιούς καταξιωμένους επαγγελματίες, που θέλουν να προσφέρουν στην αγορά και στη μικρομεσαία επιχείρηση!! Εκλογές εδώ και τώρα ζητάει ο Λάμπης Παπαδόπουλος! Προκηρύξτε εκλογές Αφού δεν είχατε την ευθιξία να παραιτηθείτε, λέει στο νυν προεδρείο ο τέως Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάμπης Παπαδόπουλος μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στο radioaigialia στην Ιωάννα Δημουλά και στην εκπομπή 7ημέρες Αιγιάλεια!!

Ποτέ δε μάσησε τα δόντια του το ίδιο κάνει και τώρα, κατεβαίνοντας επικεφαλής της «Εμπορικής Ενότητας»!! Όπως είπε χαρακτηριστικά η διετία που ανέλαβαν τα ηνία του Εμπορικού ”είναι η λεγόμενη “διετία του τίποτα” ή “η διετία του κάτω από το μηδέν”. θα μείνουν σαν οι κυρίες με τους αχυρανθρώπους, που έστειλαν εμπόρους στα αυτόφωρα την Μεγάλη Παρασκευή, ενώ άφησε σαφές υπονοούμενο πως ακόμα υπάρχει χρόνος για να παραιτηθούν και ίσως να κερδίσουν κάτι(αφήνοντας ανοικτό παράθυρο συγχώρεσης)!

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης είπε, πως ”Οι πριγκίπισσες της φωτογραφίας, των αποκριάτικων πάρτυ και των λαχειοφόρων”, δεν έδωσαν κανέναν σοβαρό συνδικαλιστικό αγώνα. Αντιθέτως όχι μόνο έχασαν το Open Mall (αφού δεν κατέθεσαν φάκελο) για το οποίο μέχρι τελευταία στιγμή είχαν πείσει τους πάντες πως ήσαν ικανοί να το διαχειριστούν, αλλά δεν κατάφεραν να διοργανώσουν μια “λευκή νύκτα” , λόγω της άγνοιας και της υπεροψίας τους! Για το μεν πρώτο, έριχναν τις ευθύνες μια στο δήμο και μια στο επιμελητήριο ενώ για το δεύτερο προσπάθησαν να καταστρατηγήσουν τις διατάξεις του νόμου και δημιούργησαν πρόβλημα με το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων και το εργατικό Κέντρο!

Χωρίς ποτέ να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και παίζοντας τα θύματα, ρίχνοντας ευθύνες πάντα στους άλλους!! Τόνισε μάλιστα πως ο ίδιος ως Πρόεδρος είχε πάντα αγαστές σχέσεις και σεβόταν τους νόμους και τις διαβουλεύσεις με τους φορείς!! Ανοικτό κάλεσμα προς όλες τις υγιείς δυνάμεις των εμπόρων!!
Ο κος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε την κάθοδό του στις επερχόμενες εκλογές, κάνοντας ανοικτό κάλεσμα στις υγιείς δυνάμεις των εμπόρων. Τους κάλεσε να έρθουν κοντά του γυρνώντας σελίδα στο παλιό κατεστημένο που τους απογοήτευσε και δεν στάθηκε ποτέ στο πλευρό τους! Στο ψηφοδέλτιο του έχει ήδη νέους αλλά και παλιούς επαγγελματίες καταξιωμένους στο χώρο τους, που θέλουν να προσφέρουν στην αγορά! Όλοι μαζί μπορεί να καταφέρουν το θαύμα και μέσα από δουλειά και σύμπνοια, κάτι που έχει λείψει για πολλές δεκαετίες από το χώρο, να επέλθει τελικά η πολυπόθητη Ανάκαμψη!!Μέσα στο επόμενο διάστημα θα αναφέρει τα άτομα που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του, που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει!! Κλείνοντας δήλωσε πως είναι ενθαρρυντική αλλά και συγκινητική η ανταπόκριση των εμπόρων, στους οποίους δεσμεύεται πως θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να μην τους απογοητεύσει!

Στο radioaigialeia ο κος Παπαδόπουλος μίλησε επίσης για την αύξηση στα δημοτικά τέλη και τις επιπτώσεις στους εμπόρους, για την επιβεβλημένη επαναλειτουργία της γραμμής Αιγίου-Αγ.Νικολάου, τις παρεμβάσεις της ΟΕΕΣΠ μετά από αίτημά του, τις τσούχτρες, τα σκουπίδια και για θέματα εμπόρων!!
Αύξηση στα Δημοτικά Τέλη σημαίνει μείωση του εισοδήματος!
Οποιαδήποτε αύξηση είναι έμμεση μείωση του εισοδήματος!!

Μεταξύ άλλων ο κος Παπαδόπουλος είπε για την αύξηση των Δημοτικών Τελών, χωρίς φυσικά να θέλει να κάνει αντιπολίτευση, πώς ως επερχόμενος Πρόεδρος των Εμπόρων που θέλει την ανάκαμψη, βλέπει πως θα λείψουν απο την αγορά γύρω στο ενάμιση εκατ. Ευρώ για κάθε επόμενο χρόνο!! Σκοπός του είναι να κάνει συζητήσεις με τη Δημοτική Αρχή και να πιέσει και αυτός με τη σειρά του, μήπως βρεθεί, μέσω του διαλόγου μια καλύτερη λύση!! Τόνισε μάλιστα, πως σε έναν δοκιμαζόμενο Δήμο, δυο χρόνια με τις Τσούχτρες, τα σκουπίδια και για δέκα ολόκληρα χρόνια με την κρίση και την υπερφορολόγηση, χωρίς τουρισμό, εργοστάσια και φάμπρικες, με λίγα λόγια χωρίς ανάπτυξη, το μόνο στήριγμα είναι οι αγρότες και η αγροτική οικονομία με τα τόσα προβλήματά της. Είναι λογικό λοιπόν οποιαδήποτε ΑΎΞΗΣΗ να φαντάζει πολύ δύσκολη!!
της Ιωάννα Δημουλά