Στην Νωνάκριδα των αγωνιστών, των ηρώων, της λεβεντιάς και της θυσίας, εκεί που ήχησαν τα πρώτα τουφέκια της επανάστασης, εκεί έκλεισε ο «κύκλος» των φετινών επετειακών εκδηλώσεων για την Θεατρική Σκηνή της «Αναγέννησις» δίνοντας «ραντεβού» για τον Μάρτη του 2023.

Το θεατρικό δρώμενο που παρουσίασε φέτος η «Αναγέννησις» βασίστηκε στην ιδέα της ανάδειξης των ιστορικών γεγονότων της περιοχής, μεταφέροντας τους θεατές στα 1818 με τη μύηση τοπικών οπλαρχηγών στη Φιλική Εταιρία από τον Νικηφόρο Παμπούκη, την προετοιμασία του αγώνα με πρωταγωνιστές τον Νικόλαο Σολιώτη και τη Βασιλική Σολιώτη, τη Μάχη της Ακράτας στα 1823 και το ρόλο των ηρωίδων στη Μάχη του Καστρακίου το 1826.

anagennisi-2-Οι παραστάσεις ξεκίνησαν ανήμερα της 25ης Μαρτίου όπου η Θεατρική Ομάδα καταχειροκροτήθηκε από το πολυπληθές κοινό στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, παρουσία πλήθος εκλεκτών προσκεκλημένων. -Ακολούθησε μια ξεχωριστή κι ελπιδοφόρα παράσταση μιας και την περ.εβδομάδα το κινηματοθέατρο του Συλλόγου γέμισε παιδιά των τάξεων: Δ, Ε, ΣΤ του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας που μαζί με τους δασκάλους που τα συνόδευαν παρακολούθησαν το επετειακό θεατρικό δρώμενο. Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου παρουσίασε τα τοπικά γεγονότα μέσα από το θέατρο και μπόλιασε τα παιδιά μας που ήταν άψογοι θεατές, με εικόνες της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

-Το πρωί της Κυριακής 3 Απριλίου συμμετέχοντας στο διήμερο εκδηλώσεων που διοργάνωσαν οι φορείς της Νωνάκριδας, παρουσίασε στον αύλειο χώρο του ξενοδοχείου «Zarouchla Inn» τη θεατρική παράσταση που έλαβε θερμό χειροκρότημα από το πλήθος που παρακολούθησε με συγκίνηση την θεατρική μεταφορά των ιστορικών γεγονότων του τόπου μας.

anagennisi-3ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ:

Νικηφόρος Παμπούκης: Ανδρέας Διαμαντόπουλος

Νικόλαος Σολιώτης: Σπήλιος Ζιδρόπουλος

Βασιλική Σολιώτη: Κατερίνα Σούλη

Σωτήρης Χαραλάμπης: Παναγιώτης Κουμπούρας

Οπλαρχηγός: Σπύρος Πολίτης

Γυναίκες Νωνάκριδος: Νατάσσα Γιαννακοπούλου, Βάσω Καλύβα

Ντελή Αχμέτ: Νίκος Γραβάνης

Ηρωίδες Καστρακίου: Βάνια Ξιφαρά, Μαρία Καρρά.

Σκηνοθεσία –Θεατρική διασκευή: Χρήστος Ασημακόπουλος

Συγγραφή κειμένων –αξιοποίηση ιστορικών πηγών: Αναστασία Ευσταθίου

Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Ασημακόπουλος

Φωτισμός –ήχος: Γιάννης Τόλιος

Σχεδιασμός φωτισμού: Ανδρέας Σακελλαρίου –Χρήστος Ασημακόπουλος

Κατασκευή σκηνικών: Ανδρέας Σακελλαρίου

Ενδυματολογική επιμέλεια: Μαρία Καρρά

Ηχητικό ντοκουμέντο «Ο Όρκος των Φιλικών» εκφώνηση: Πάμπος Σακκάς.

-Για την πολύτιμη βοήθειά τους ευχαριστούμε θερμά:

Την αντιδήμαρχο Ακράτας –Αιγείρας κ.Μαρία Σταυροπούλου και τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ κ.Παναγιώτη Ανδριόπουλο

Την κ. Αναστασία Ευσταθίου, Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας και την κ. Χαρά Μαμωνά, Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας

Τους Προέδρους των Κοινοτήτων: Ζαρούχλας κ.Παναγιώτη Ντρίβα, Περιστέρας κ. Γιάννη Κουτρούλη, Αγίας Βαρβάρας κ. Θανάση Ξυγκά και Μεσορρουγίου κ.Ντίνο Παπαγιαννόπουλο

Τους πολιτιστικούς συλλόγους «Νώνακρις» και «Τα Ματσόνια» και το σύλλογο «Φίλοι των Χαλκιανίκων»

Το Ξενοδοχείο «Zarouchla Inn» και την κ. Μαρία Οικονομοπούλου

Τον κ. Προκόπη Σταυρόπουλου, κ. Ανδρέα Ρεκούτη, κ. Αργυρώ Γεωργικοπούλου την κ. Κατερίνα Παππά.