Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, προσκαλεί τους δημότες στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πιστεύουμε στη διαφορετικότητα – Ίσες ευκαιρίες για όλους».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» (Παλαιό Νοσοκομείο). Θα συντονίσει ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Υγείας, κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, ενώ θα τοποθετηθούν με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις:

-η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, κα Μαρία Γιδά,

-η Πρόεδρος του συλλόγου των Μαχητών, κα Μάρθα Χριστοπούλου και

-η Υπεύθυνη Ποιότητας του Ε.Κ.Α.ΜΕ/ΑμΕΑ Αιγίου, κα Αγγέλικα Αλεξανδροπούλου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου. Η ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία. Σύμφωνα με στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), περί το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού (περί το 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι) πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία. Πρόκειται για την μεγαλύτερη μειονότητα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.