Εικόνες καταστροφής και απολυτή εγκατάλειψη του χυτά Αιγείρας

0
433

Η συνεχιζόμενη κακοκαιρία έχει σοβαρές επιπτώσεις στην κατάσταση του ΧΥΤΑ Αιγείρας.

Την Τετάρτη 6/2/2019 σημειώθηκε νέα κατολίσθηση στη δασική έκταση από όπου λαμβάνεται χώμα για την κάλυψη των σκουπιδιών.

Ακόμη σημειώθηκε κατάρρευση του τοιχίου στο δρόμο για το λαγκάδι, νέο σπάσιμο της λιμνοδεξαμενής που φυσικά είναι μόνιμα υπερχειλισμένη ενώ και ο δρόμος που οδηγεί εκεί είναι γεμάτος ρωγμές που μέρα με τη μέρα μεγαλώνουν και αναμένεται πολύ σύντομα να κοπεί τελείως.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την πλήρη εγκατάλειψη του ΧΥΤΑ από τη Δημοτική Αρχή, από την ημέρα έκδοσης της προσωρινής διαταγής του Δικαστηρίου, καθιστούν την κατάσταση εκρηκτική και πολύ επικίνδυνη.

Να σημειωθεί ότι από την ημέρα που έκλεισε ο ΧΥΤΑ κανένα έργο δεν γίνεται, καμία βελτίωση, η κατάσταση ολοένα χειροτερεύει και γίνεται πιο επικίνδυνη πράγμα που σημαίνει ότι κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων την Τρίτη 12/2, η εικόνα θα είναι χειρότερη από ότι ήταν κατά την εκδίκαση της προσωρινής διαταγής για κλείσιμο του ΧΥΤΑ, λόγω της πολλαπλής επικινδυνότητάς του.

Η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων της Ανατολικής Αιγιάλειας χαιρετίζει την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης της Ανατολικής Αιγιάλειας για κλείσιμο όλων των καταστημάτων την Τρίτη 12/2 τις ώρες 10:00- 13:00, ημέρα εκδίκασης των Ασφαλιστικών μέτρων, και καλεί όλους τους συμπολίτες  να παραβρεθούν εκείνη την ημέρα στο Πρωτοδικείο Αιγίου.

katolisthisi-xyta-aigeiras

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]