Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου με θέμα τον υδροβιότοπο της Αλυκής Αιγίου, σε μια πρωτοβουλία για την ανάδειξη και ενημέρωση του κοινού για το μοναδικό αυτό οικοσύστημα. Η έκθεση με τίτλο «Αλυκή Αιγίου – Επαναπροσεγγίζοντας ένα πολύτιμο οικοσύστημα», θα συνδυαστεί με εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές όλων των βαθμίδων σε συνεργασία με τα τμήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας αλλά και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία Ελλάδας, ενώ στη δράση συμμετέχει επίσης και ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αλυκής Αιγίου «Ο Άγιος Νικόλαος».

Ο προστατευόμενος υδροβιότοπος της Αλυκής – Αιγίου, είναι το τελευταίο φυσικό οικοσύστημα στην παραλιακή ζώνη της Αιγιαλείας, το οποίο βρίσκεται εντός του αστικού ιστού της πόλης αποκτώντας έτσι έναν ακόμη πιο ξεχωριστό ρόλο. Ο υδροβιότοπος αποτελεί σημαντικό καταφύγιο για πολλά είδη ζώων και φυτών ενώ είναι πολύτιμος σταθμός για μεταναστευτικά πουλιά. Η εύκολη πρόσβαση στην Αλυκή, την έχει καταστήσει έναν από τους πιο δημοφιλής προορισμούς, που σε συνδυασμό με την μεγάλη ποικιλία άγριας ζωής συγκριτικά με την έκτασή της, αποτελούν ικανά χαρακτηριστικά για να καθιερωθεί σαν ιδανικός προορισμός για περιβαλλοντική εκπαίδευση και οικοτουρισμό.

[the_ad id=”46371″]

Αξίζει να σημειωθεί η εθελοντική συμβολή των ερασιτεχνών αλλά και επαγγελματιών φωτογράφων που χορήγησαν φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, για τις ανάγκες της έκθεσης. Στο πλαίσιο της δράσης θα προβάλλεται και οπτικοακουστικό υλικό με πλάνα από τον υδροβιότοπο της Αλυκής αλλά και τον υποθαλάσσιο χώρο πλησίον της.

Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθεί και δράση καθαρισμού σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Σύλλογο της Αλυκής Αιγίου «Ο Άγιος Νικόλαος», την Κυριακή 7 Απριλίου ενώ θα ανακοινωθούν και άλλες συμπληρωματικές δράσεις.

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., θέλει να ευχαριστήσει θερμά όσους απέστειλαν φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό ούτως ώστε να υλοποιηθεί η έκθεση καθώς και τους συνεργαζόμενους φορείς και τους χορηγούς επικοινωνίας.

[the_ad id=”46274″]

Πληροφορίες έκθεσης:

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 5 Απριλίου, ώρα 20:00

Τόπος: Κτίριο Παναγιωτόπουλου. Μητροπόλεως και Παναγιωτοπούλων, Αίγιο

Διάρκεια: 5 – 20 Aπριλίου 2019

Ωράριο Λειτουργίας: 10:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00

Οργάνωση: ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., υπεύθυνος οργάνωσης Θοδωρής Πανουτσόπουλος, Περιβαλλοντολόγος MSc

Προγραμματισμός επίσκεψης σχολείων και πληροφορίες: 2691022250

 

 

[the_ad id=”46704″]