ECOMOBILITY 2012 PATRA 2

Με επίκεντρο τις Πράσινες Μεταφορές και τον σεβασμό στην ελευθερία μετακίνησης των πολιτών, συνεχίζεται και φέτος για δέκατη συνεχόμενη χρονιά η Εκστρατεία ECOMOBILITY, που διοργανώνει το ECOCITY με τη συμμετοχή και συστράτευση σημαντικών επιστημονικών ιδρυμάτων, οργανισμών και φορέων. Με το σύνθημα «Οι Μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται, η Κοινωνία ευαισθητοποιείται», ομάδες μαθητών από 30 πόλεις της χώρας μελέτησαν τα προβλήματα που προκαλούν οι συνήθειες και οι συνθήκες μετακίνησης στην πόλη τους και θα καταθέσουν προτάσεις για τη σωστή χρήση των Μέσων Μεταφοράς στην πόλη τους, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις.

Το ECOCITY και η Αντιδημαρχία Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων & Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Πατρέων, διοργανώνουν ειδικές εκδηλώσεις όπου θα παρουσιαστούν οι προτάσεις των ομάδων των μαθητών από το 11ο Γυμνάσιο, το 21ο Γυμνάσιο, το Γυμνάσιο Αγίου Βασιλείου, το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Σωτηρχοπούλου και το Τ.Ε.Ε Ειδικής Αγωγής.

Οι παρουσιάσεις θα γίνουν το απόγευμα της 15ης και 16ης  Φεβρουαρίου (ώρα 18.00), στην Αίθουσα Εκδηλώσεων στην «Αγορά Αργύρη», στην οδό Άγιου Ανδρέου 14. Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι πολίτες που το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις και να λάβουν μέρος στον διάλογο, που θα ακολουθήσει.

Οι ομάδες των μαθητών που θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων για τα προβλήματα που προκαλούν στη λειτουργία της Πάτρας οι συνθήκες και οι συνήθειες μετακίνησης, είναι :

  • από το 11ο Γυμνάσιο Πάτρας οι μαθητές Σταθοπούλου Αρετή, Σφυρή Γερασημίνα, Βογιατζής Μανώλης, Θεοφανόπουλος Σπυρίδων, Βασιλόπουλος Παναγιώτης, Μυλωνάς Θεόδωρος, Πολίτης Αντώνης, Αναστασόπουλος Ηλίας. Εποπτεύουν οι καθηγητές Αβραμόπουλος Χρήστος και Φύκουρας Ηλίας.
  • από το 21ο Γυμνάσιο Πάτρας οι μαθητές Πλούμης Νικόλαος, Πολίτη Βιολέττα-Βασιλική, Σπυροπούλου Γεωργία, Τζελέπης Κωνσταντίνος-Διονύσιος, Μαστραντωνάκης Άγγελος, Μύτιλης Σπυρίδων, Ντούλιας Νικόλαος. Εποπτεύουν οι καθηγητές Χαρακίδα Αικατερίνη και Δελής Γεώργιος
  • από το Γυμνάσιο Αγίου Βασιλείου οι μαθητές Κατσαντώνης Ιωάννης, Καποτά Μαρία-Ιωάννα, Κυδωνιάτη ΑικατερίνηΣυνανίδης Αδαμάντιος, Κολυβρά Μαρία, Βασιλοπούλου Μαρία, Βαρσάκης Αλκίνοος, Παπαδοπούλου Νεφέλη. Εποπτεύουν οι καθηγήτριες Μητρούλια Σοφία και Παπαλεξοπούλου Αικατερίνη.
  • από το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Σωτηρχοπούλου συμμετέχουν δύο ομάδες. Στην πρώτη ομάδα οι μαθητές Βορίσης Παναγιώτης, Δάγλα Ζαφείρα, Καύκα Μαρία, Πραμαντιώτη Αικατερίνη, Σολωμός Κωνσταντίνος, Φατούρου Πανωραία,

Στην δεύτερη ομάδα οι μαθητές Βασιλάγκου Δήμητρα, Γιαννάκη Ελένη, Γκοτσοπούλου Ανθούσα, Ζαχαράτος Αλέξανδρος, Κατσαϊτή Ευφροσύνη, Μουρίκης Γεώργιος. Εποπτεύουν οι καθηγήτριες Κέφαλου Μαρία και Σαρανταυγα Ευσταθία

  • από το Γυμνάσιο Τ.Ε.Ε Ειδικής Αγωγής Πάτρας οι μαθητές Χαριτάτος Διονύσης, Παλιουδάκη Νίκη, Γκοροβέλλι Σωκράτης, Μιχαλόπουλος Βασίλης, Μπάτραλης Μιλτιάδης, Γεωργόπουλος Θωμάς. Εποπτεύουν οι καθηγητές Αποστολάκη Κατερίνα και Νικήτας Στέφανος

Επίσης, το μεσημέρι της 16ης Φεβρουαρίου (ώρα 12.00) θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους και οι μαθητές του Γυμνασίου Φαρών. Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Φαρών και διοργανώνεται από τον Δήμο Ερυμάνθου και το ECOCITY, συμμετέχουν οι μαθητές Γεωργοπούλου Μαρία, Βέρρας Νικόλαος, Κανελλοπούλου Μαρινα, Κόλλια Νικολίτσα, Καπογιαννοπούλου Χρύσα, Μητρόπουλος Ηλίας, Γκολώνης Κωνσταντίνος, Σίνου Έφη, με τον συντονισμό της καθηγήτριας Αγγελικής Μπολάνη.

Η Εκστρατεία ECOMOBILITY 2012-13 είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Μακεδονίας & Θράκης και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Φέτος συστρατεύθηκαν και συνεργάζονται το Εργαστήριο Marketing Προϊόντων & Υπηρεσιών, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Εργαστήριο Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος του Τμήματος Χημείας, το Εργαστήριο Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής και το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και το Εργαστήριο Θερμοφυσικών Ιδιοτήτων & Περιβαλλοντικών Διεργασιών του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Εργαστήριο  Υγιεινής, Επιδημιολογίας & Ιατρικής Στατιστικής  της  Ιατρικής  Σχολής και  το  Εργαστήριο Χημείας Περιβάλλοντος του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Εργαστήριο Γεωγραφίας και Ανάλυσης Χώρου και η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Εργαστήριο Υγιεινής της Ιατρικής  Σχολής του  Πανεπιστημίου Πατρών, το Εργαστήριο  Εναλλακτικών Συστημάτων Μετατροπής Ενέργειας από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, το Τμήμα Ηλεκτρονικής του ΤΕΙ Πειραιά, η Επιτροπή Περιβάλλοντος του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Περιβαλλοντικής Φυσικής του ΑΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ, το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΜΙΟ), η Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδος, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Μηχανικών, ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου Ελλάδος, η Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών, το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο, η UNICEF, η ARTREETEAM, η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Αχαΐας, PATRINISTAS.

Υποστηρικτές είναι η JET OIL Α.Ε. η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. Χορηγοί Επικοινωνίας είναι οι εφημερίδες ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΑΞΙΑ και ΡΕΠΟΡΤΕΡ, τα περιοδικά AUTO ΤΡΙΤΗ, ΜOTO ΤΡΙΤΗ, ECOTEC και REVIEW CSR.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον δικτυακό τόπο www.ecomobility.gr

 

Πάτρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

 

Πληροφορίες

Γιώργος Ραβασόπουλος τηλ. 6973799864

Γραμματεία Εκστρατείας 2106196757 e-mail : info@ecocity.gr