Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου καταθέτει δημόσια τις κάτωθι προτάσεις για τη διασφάλιση της εργασίας, την έξοδο από τη νέα κρίση που δημιούργησε ο κορωνοϊός και τη στροφή της περιοχής στην ανάπτυξη.

  1. Λήψη μέτρων προστασίας και στήριξης των θέσεων εργασίας που υπήρχαν πριν την έναρξη της επιδημιολογικής κρίσης (COVID 19), με επιδότηση του μισθού των εργαζομένων και των ασφαλιστικών εισφορών τους, αξιοποιώντας προγράμματα στήριξης της Ε.Ε.
  2. Η Κυβέρνηση να στηρίξει έμπρακτα με πρόσθετη επιχορήγηση τους ΟΤΑ, ώστε ο Δήμος Αιγιαλείας να ανταπεξέλθει και να στηρίξει τα αιτήματα των επιχειρήσεων της περιοχής μας που πλήττονται από τον COVID
  3. Άμεση έναρξη καμπάνιας προσέλκυσης τουριστών στην ευρύτερη περιοχή με το άνοιγμα των τουριστικών καταλυμάτων που να επικεντρώνεται στο ότι στην περιοχή δεν υπήρχε επιβεβαιωμένο κρούσμα και ότι η περιοχή είναι ασφαλής.
  4. Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας.
  5. Να μη χαθεί καμία ρύθμιση οφειλών των πολιτών και επιχειρήσεων που πλήττονται προς το Δήμο Αιγιαλείας και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις.
  6. Άμεση επανεκκίνηση όλων των δημοτικών έργων ώστε να στηριχθεί ο κλάδος της οικοδομής που είναι σε μεγάλη ύφεση.
  7. Ο Δήμος Αιγιαλείας δείχνοντας το κοινωνικό του πρόσωπο ας στηρίξει έμπρακτα τους ανθρώπους που είναι κοντά στη σύνταξη υλοποιώντας το πρόγραμμα μακροχρόνιων ανέργων του ΟΑΕΔ για ηλικίες από 55 έως 67 που αφορά επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου, καθώς και επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
 ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

 Το Δ.Σ.
 του Ε.Κ.Αιγίου